Австралійці створили 9,5-літровий двигун V12 потужністю 1000 к.с.

Автор: Роман Галімон | 19 Жов, 2019

Австралійська компанія Race Cast Engineering, яка виробляє двигуни, створила атмосферний 12-циліндровий двигун об’ємом 9,5 л.

У продажу двигун з’явиться як готовий до встановлення комплект у будь-який автомобіль – головне, щоб для нього було достатньо місця.

Приймання замовлень на цього монстра вже розпочато. Двигун обійдеться в 55200 доларів. Інженери взяли за основу двигун GM V8 LS / LT. Блок циліндрів був створений самостійно, він може бути виготовлений з чавуну або легких сплавів.

Читайте також:

Діаметр циліндра, хід поршня та паливна система були запозичені з атмосферних моторів LS / LT об’ємом від 5,3 до 7,0 літрів. У стандартній варіації робочий об’єм V12 становить 9,5 літра, потужність – 760 к.с., а крутний момент – 965 Нм. Двигун розкручується до 7100 об/хв.

Вага нетто (без рідини) 9,5-літрового мотора – 265 кг. На додаток до цього пропонується два опційні варіанти вартістю 5000 доларів кожний: форсування чавунного двигуна до понад 1000 к.с. або розробка силової установки з алюмінієвим блоком циліндрів, в цьому випадку двигун без рідини буде важити 191 кг.

Замість назви виробника на кришці блоку розміщена адреса веб-порталу, де можна придбати силовий агрегат. Під час створення, яке тривало кілька років, мотори випробовувались як на динамічному стенді, так й в мікроавтобусі Kia Pregio.


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest