Audi «заборонила» використовувати назви ES6 і ES8

Автор: Редакція | 17 Чер, 2022
Nio ES6

Марка Audi подала позов проти компанії Nio за використання назв ES6 і ES8, що асоціюються з моделями S6 і S8.

Audi подала в Мюнхені позов проти китайського виробника електромобілів Nio через ймовірне порушення прав на торговельну марку. Німецька компанія стверджує, що назви Nio ES6 і ES8 занадто схожі на S6 і S8.

ES6 і ES8 – це електричні кросовери, тоді як S6 і S8 – це потужні версії седанів A6 і A8 відповідно. Спортивні назви Audi мають історію з 1990-х років.

Nio ES6

Nio запустив ES8 в Норвегії минулого року й наразі ця країна є єдиною частиною Європи, де працює китайський автовиробник. На своєму веб-сайті Nio описує свій план розширення в Німеччині, що має відбутися в четвертому кварталі 2022 року.

Nio планує, що електричний седан ET7 стане його першим продуктом для продажу в Німеччині. За даними німецької газети Handelsblatt, автовиробник також демонструє ES6 і ES8 на автомобільних виставках. Проте після позову Nio вже видалив позначення моделей під час демонстрації цих машин.

Nio ES6

На відміну від більшості електромобілів на ринку, електрокари Nio підтримують батареї з можливістю швидкої заміни, крім того, що власники можуть підключати їх самостійно. Компанія має угоду з Shell щодо створення місць для заміни батарей у Європі. Заміна, за словами компанії, займає всього близько трьох хвилин.

На додаток до виходу на ринок Німеччині, Nio хоче вийти на ринок Швеції, Данії та Нідерландах.

Audi A6 e-tron 2021 року

Наразі Audi працює над A6 E-Tron, який буде конкурувати з Nio ET7 в Німеччині. Серійна версія має дебютувати цього року й отримає платформу Premium Platform Electric (PPE). У концептуальному вигляді седан має пару електродвигунів, що виробляють загальну потужність 470 кінських сил (350 кіловат) і 800 ньютон-метрів.

Концепт A6 E-Tron має акумуляторну батарею ємністю 100 кіловат-годин, яка забезпечує очікуваний запас ходу понад 700 кілометрів (за циклом WLTP). Електрокар може швидко заряджатися потужністю 270 кіловат, заряджаючи на дальність 300 кілометрів проїзду всього за 10 хвилин.

Універсал A6 E-Tron Avant з’явиться в лінійці 2024 року й буде ідентичний до седану, але з більшим вантажним простором.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Nio ES6:
Фотограф: Nio
Фотограф: Nio
Фотограф: Nio
Фотограф: Nio
Фотограф: Nio
Фотограф: Nio

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest