Audi R8 хоче побити рекорд Lamborghini Aventador на Нюрбургринзі?

Автор: Редакція | 20 Бер, 2020

Компанія Audi зареєструвала в європейському патентному відомстві торгову марку R8 Green Hell. Автовиробник збирається кинути виклик іншій відомій компанії з Volkswagen Group?

Інформацію про нову торгову марку дізналось видання Automobile Magazine й одразу припустило, що Audi готує спорткар для встановлення рекорду на Нюрбургринзі.

Green Hell («Зелене пекло») – це відома назва Північної петлі Нюрбургринга, придумана у шістдесятих роках минулого століття триразовим чемпіоном Формули 1 Джекі Стюартом. Складність траси додає престижу тим, хто пройде її швидше за всіх, і автовиробники регулярно змагаються в цій дисципліні один з одним. Відповідно, Audi R8 Green Hell може виявитися новою спеціальною версією купе, яка спробує побити нинішній рекорд для серійних автомобілів.

Проблема, полягає в тому, що власником рекорду зараз є Lamborghini Aventador SVJ – влітку позаминулого року 770-сильний італійський суперкар проїхав Нордшляйфе за 6 хвилин 44,97 секунди, випередивши і 700-сильний Porsche 911 GT2 RS (6 хвилин 47,3 секунди), і навіть 1360-сильний електричний NIO EP9 (6 хвилин 45,9 секунди).

І Lamborghini, і Audi входять в Volkswagen Group, і невідомо чи материнська компанія дозволить «Чотирьом кільцям» оскаржувати рекорд італійців.

Та й чи зможе Audi насправді обігнати Lamborghini?

Близько двох років тому глава підрозділу Audi Sport Олівер Хоффман заявив, що у нього є цікаві ідеї щодо екстремального варіанта R8. Він буде натхненний гоночним R8 GT3, але при цьому залишиться цивільним. Можна очікувати зниження маси, нових налаштувань підвіски і, звичайно, збільшення потужності.

У нинішнього Audi R8 V10 Performance quattro (колишній V10 Plus) 5,2-літровий атмосферник налаштований на 620 к.с. і 580 Нм, що дозволяє розвинути 100 км/год за 3,1 секунди і розігнатися до максимальних 331 км/год. При цьому у спорідненого Lamborghini Huracan Evo той же двигун видає 640 к.с. і 600 Нм.

Якщо Audi не стане втручатися в протистояння Lamborghini і Porsche на Нюрбургринзі, назву R8 Green Hell можуть привласнити лімітованій спецверсії в дусі R8 V10 Plus Neuberg або R8 Selection 24h, яка буде відрізнятися від стандартної моделі тільки оформленням.

Є й ще один (нудний) варіант: виробник зареєстрував звучне ім’я просто про запас і жодних конкретних планів на цей рахунок у нього поки немає. Однак з огляду на, що життєвий цикл середньомоторних спорткарів другого покоління невблаганно наближається до кінця, хотілося б сподіватися, що наостанок компанія представить щось яскраве і пам’ятне.

До речі, минулого року Audi створила задньопривідну версію R8, аби зробити суперкар доступнішим.

Слідкуйте за останніми новинами на нашому каналі у Telegram та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Audi R8 LMS GT3:
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest