Броньований Toyota Land Cruiser дебютував із перехоплювачем дронів

Автор: Редакція | 21 Вер, 2022
Броньований Toyota Land Cruiser

Броньований шестиколісний Toyota Land Cruiser дебютував з антидроновою системою та оснащений турбодизельним двигуном V8.

Toyota випустила останній Land Cruiser (J300) у 2021 році, але все ще виготовляє J70, представлений у 1984 році. Хоча насправді прийом замовлень було припинено, оскільки попит перевищує пропозицію.

Незважаючи на свій поважний вік, універсальна вантажівка не подає ознак сповільнення, оскільки постійно впроваджуються оновлення, щоб відповідати суворішим нормам безпеки. Тим часом компанія, що спеціалізується на бронетехніці, запустила одну з найдикіших конверсій, які коли-небудь можна було побачили.

Концепт чи реальність?

Броньований Toyota Land Cruiser

Шестиколісний автомобіль SVI Engineering MAX 3, представлений на Африканському аерокосмічному та оборонному салоні (AAD2022) у Південній Африці, базується на шасі J79.

Як випливає з назви, він має третю вісь, а також змінену ширину другої осі, щоб вирівняти колеса з передніми та виправити «аномалію» J79. Крім того, дві крайні задні осі оснащені дисковими гальмами для кращої гальмівної сили, аби відповідати збільшеній вазі автомобіля після додавання додаткового комплекту коліс.

Зловісний позашляховик має повністю оновлений кузов із броньованої сталевої пластини, який може витримати атаку з автоматів і протипіхотних гранат. У стандартній комплектації він пропонує рівень захисту EN1063 BR6, але за бажанням його можна оновити до BR7. SVI Engineering додала новий задній стабілізатор поперечної стійкості та змінила підвіску.

Потужність надходить від непорушного 4,5-літрового турбодизельного двигуна V8, який здатний зрушити максимальну загальну масу автомобіля 5500 кілограмів.

Антидрон

Броньований Toyota Land Cruiser

Частина зазначеної ваги приписується перехоплювачу безпілотників, що складається з радара, який виявляє місцезнаходження ворожого дрона та ідентифікує його. Після цього інформація надходить в систему управління боєм, яка підключається до автоматичного гранатомету. Після того, як дрон буде знешкоджений, його можна знайти за допомогою позашляхового мотоцикла, встановленого на задній частині вантажівки.

Хоча концепція, представлена на AAD2022, базується на кузові з подвійною кабіною, SVI Engineering зазначає, що також буде продавати конверсію для одинарної кабіни та версію SUV, відому як Troop Carrier/WorkMate.

До речі, раніше ЗСУ отримали 11 броньованих машин на базі Toyota Land Cruiser, а Plasan показав новаторський броньований автомобіль Wilder.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея броньованого Toyota Land Cruiser:
Фотограф: SVI Engineering
Фотограф: SVI Engineering
Фотограф: SVI Engineering
Фотограф: SVI Engineering
Фотограф: SVI Engineering
Фотограф: SVI Engineering
Фотограф: SVI Engineering

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest