General Motors вирішила закрити австралійську марку Holden

Автор: Роман Галімон | 17 Лют, 2020

Американська компанія General Motors прийняла рішення про закриття австралійського автомобільного бренду, який проіснував 69 років.

GM продовжує боротися з ліквідністю та, звісно, бажає повернутися на світовий олімп із продажів, але для цього доводиться оптимізувати свою структуру та в час, коли потрібні інвестиції в електрифікацію, необхідно обмежити інвестиції в інші бренди.

Ще восени 2017 року американський концерн закрив останній завод Holden в Австралії, а тепер оголосив про повну ліквідацію бренду.

За 69 років існування в якості виробника Holden випустив понад 7,6 мільйона машин. Марка трималася до останнього – Ford та Toyota закрили австралійські підприємства ще раніше – але все ж була змушена перейти на імпортні моделі. Проте й останні новинки, як задньопривідний седан Commodore, теж не показали успіхів.

У General Motors вирішили, що не робитимуть інвестиції для рятування бренду Holden у майбутньому, якого може й не статися. Автомобілі з правим кермом, що продаються лише в Австралії і Новій Зеландії, в сучасних умовах просто не забезпечить достатнього прибутку.

Під ліквідацію потрапили всі підрозділи бренду: National Sales Company, GM Holden Engineering, GM Design Australia, Holden Financial Services та Maven Australia.

Holden пообіцяв продовжити підтримку клієнтів, залишити в силі всі гарантійні зобов’язання і пропозиції щодо регулярного обслуговування. При цьому буде працювати колл-центр, а запасні частини випускатимуть ще 10 років.

Минулого року GM зайняв четверту позицію у глобальному рейтингу продажів машин із 7 млн. 744 тисяч авто, втративши 10,7 % продажів за рік. Можливо, такі кроки допоможуть концерну повернутись у лідери.

Слідкуйте за останніми новинами на нашому каналі у Telegram.

Джерело: Motor1

Галерея закриття марки Holden:
Фотограф: Holden
Фотограф: Holden
Фотограф: Holden
Фотограф: Holden
Фотограф: Holden
Фотограф: Holden
Фотограф: Holden
Фотограф: Holden

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest