Генеральний директор Ferrari пішов у відставку

Автор: Редакція | 11 Гру, 2020
Луї Камільєрі, Ferrari

Генеральний директор Ferrari Луї Камільєрі оголосив про звільнення з посади в італійській автомобільній компанії. Рішення вступає в силу негайно.

Причиною звільнення названі «особисті причини» й тому можна стверджувати, що такий крок для Ferrari є несподіваним, адже в компанії поки не оголосили заміну.




У Маранелло лише заявили, що голова компанії Джон Елканн поки виконуватиме функції генерального директора на тимчасовий період до того, як буде визначений наступник.

Повідомлення Камільєрі про те, що він залишає Ferrari, відбулись паралельно із подібною заявою про звільнення з компанії Philip Morris, де підтвердили, що він теж відмовився від участі в правлінні.

Камільєрі взяв на себе роль генерального директора у Ferrari влітку 2018 року після смерті колишнього керівника Ferrari Серджо Маркіоне.

Його перебування у Ferrari ознаменувало період комерційного зростання для бізнесу з дорожніх автомобілів, незважаючи на останні виклики, викликані пандемією коронавірусу. Камільєрі підняв ціну акцій зі 113 євро до рівня 179 євро.

Камільєрі також був великим прихильником команди Ф1, адже гарно розумів цей вид автоспорту завдяки своїм обов’язкам у Philip Morris. Він відвідував щорічно кілька гонок і завжди був у тісному контакті з керівником команди Маттіа Бінотто.




Говорячи про своє рішення, Камільєрі сказав: «Феррарі була частиною мого життя, і виконувати обов’язки її керівника було великим привілеєм.

Я захоплений надзвичайними чоловіками та жінками Маранелло й їхніми пристрастю та відданістю, яку вони застосовують до всього, що роблять. Я пишаюся численними досягненнями компанії з 2018 року і знаю, що найкращі роки Ferrari ще попереду».

Елкан також віддав належне внеску, який Камільєрі зробив за час роботи в компанії.

«Я хотів би висловити нашу найщирішу подяку Луї за його невпинну відданість в якості нашого генерального директора з 2018 року і в якості члена нашої ради директорів з 2015 року», – сказав він.

«Його пристрасть до Ferrari була безмежною, і під його керівництвом компанія ще більше підтвердила свою позицію однієї з найбільших світових компаній, використовуючи свою справді унікальну спадщину та безпомилкове прагнення до досконалості. Бажаємо йому та його родині довгої та щасливої пенсії».

В той час як Маттіа Бінотто останнім часом пропускає етапи Ф1, виникає чимало питань стосовно керівничого складу Ferrari. Можливо, на фоні слабких результатів команди Ф1, у Маранелло планують суттєво переглянути штат напередодні сезону-2021.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Facebook та Twitter.





Додати свій коментар






Pin It on Pinterest