Honda зупинила виробництво електрокара Clarity

Автор: Редакція | 10 Бер, 2020

Японська компанія Honda вирішила зупинити випуск електричної версії седана Clarity, проте гібридна та версія на паливних елементах поки залишаться.

Акумуляторна версія седана Honda Clarity була презентована навесні 2017 року й позиціювалась як перший доступний електромобіль середнього розміру. Виробник зробив ставку на порівняно низьку ціну й багате стандартне оснащення, проте пожертвував запасом ходу, коли встановив батарею ємністю в 25,5 кВт-години.

Саме цей стало проблемою моделі, адже дальність пробігу електрокара Clarity становила лише 143 км, що майже втричі менше за Tesla Model 3 Standard Range Plus. При цьому, розкішність комплектації аж ніяк не компенсувала скромні технічні характеристики.

Тепер, за повідомленнями USA Today, електрична версія Honda Clarity вже знята з виробництва, хоча від плагін-гібридної модифікації та електромобіля на паливних елементах поки не відмовляються.

Втім, перспективи у моделі теж сумнівні: у 2019 році сукупні продажі всіх трьох версій седана впали відразу на 42% – до 11 654 одиниць. Ймовірно, велика частина від цього обсягу припала на гібрид, оскільки акумуляторну модель пропонували тільки в лізинг й тільки в Каліфорнії і Орегоні, а воднева доступна виключно в Каліфорнії.

Все говорить про те, що виробництво моделі буде повністю зупинено протягом року. Опосередковано про це говорить інформація видання Green Car Reports, яка зазначила, що у Канаді та Японії від електромобіля також вже відмовилися.

Враховуючи, що представлений минулого року маленький хетчбек Honda e був розроблений ексклюзивно для Європи, Америка поки не побачить акумуляторних електрокарів Honda у найближчому майбутньому.

Не дивлячись на це, американці продовжують купувати бензинові моделі Honda. Цікавий випадок стався нещодавно, коли власник проїхав на своїй Honda Civic проїхав 500 000 миль без капітального ремонту.

Слідкуйте за останніми новинами на нашому каналі у Telegram.

Джерело: Motor1

Галерея Honda Clarity Electric 2017 року:
Фотограф: Honda
Фотограф: Honda
Фотограф: Honda
Фотограф: Honda
Фотограф: Honda

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest