Hyundai вирішила презентувати «розкритий» хетчбек i20

Автор: Редакція | 19 Лют, 2020

Компанія Hyundai вирішила повністю оприлюднити вигляд нового хетчбека i20, після того як у мережу потрапили офіційні світлини екстер’єру новинки.

Передбачалося, що дебют абсолютно нового i20 відбудеться в рамках Женевського автосалону лише 3 березня. Однак у Hyundai вирішили повністю розсекретити новинку вже зараз.

Відповідно, зовнішність i20 сюрпризом не стала. Новинка отримала новий силует, рельєфну решітку радіатора, світлодіодну оптику, змінену схему скління (компактні «віконця» перед задніми стійками підкреслені хромованим розчерком) чотирма новими кольорами для кузова і одним для даху.

При цьому габарити моделі майже не змінилися: трохи нижче став дах, на 30 мм збільшилася ширина, на 5 мм виросла довжина і на 10 мм – колісна база.

Hyundai обіцяє просторіший салон і місткіший багажник: вантажний відсік отримав додаткові 25 літрів обсягу, і тепер в нього поміститься до 351 літра поклажі. Також новинка стала на 4% легше попередниці.

Інтер’єр

Інтер’єр отримав велику дозу «діджилізації». Тепер у Hyundai i20 є 10,25-дюймова панель приладів і тачскрін мультимедійної системи аналогічного розміру (щоправда в бюджетних комплектаціях це буде 8 дюймів).

Система навчилася підтримувати функції Apple CarPlay і Android Auto без проводів, а на деяких ринках Hyundai запропонує широкий набір «підключених» сервісів. Крім того, в перелік устаткування увійшли бездротова зарядка для гаджетів і акустика Bose на 8 динаміків.

Особливо в Hyundai пишаються фірмовим комплексом безпеки SmartSense, спираючись на те, що цілий ряд його систем не має аналогів у інших європейських представників В-класу. У комплекс увійшли, наприклад, бортова навігація з адаптивним круїз-контролем, система утримання в смузі, паркувальний асистент, система запобігання зіткнень із розпізнаванням пішоходів і велосипедистів і так далі.

Двигуни

Моторна гамма також зазнала помітних змін. Топовий турбомотор об’ємом 1,0 л розвиває 100 або 120 к.с., але вперше його можна скомпонувати з 48-вольтової електричною «надбудовою», перетворивши i20 в «м’який гібрид». Пропоновані коробки передач – семиступінчастий робот або «розумна» шестиступінчаста механіка iMT. Для негібридних версій доступна і звичайна механічна коробка.

В базовій версії буде 1,2-літровий атмосферник на 84 к.с., який працює з безальтернативною 5-ступінчастою механікою.

Ціни та старт продажів Hyundai i20 поки не оголошені. Можливо, про це стане відомо під час «живої» презентації в Женеві.

Джерело: Motor1

Галерея Hyundai i20 2021року:
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest