Hyundai Santa Fe кинув виклик Toyota RAV4 Prime

Автор: Редакція | 21 Чер, 2021
Hyundai Santa Fe PHEV 2021 року

Кросовер Hyundai Santa Fe у комплектації PHEV може стати справжнім конкурентом для гібридної версії Toyota RAV4 Prime.

Оновлений Hyundai Santa Fe з’явився у 2020 році й вже тоді стало відомо про гібридні версії кросовера. Зокрема, для модельного 2021 року було запропоновано кілька захопливих оновлень силового агрегату, коли Hyundai анонсувала нові гібридні та плагін-гібридні варіанти.




М’які гібриди HEV на Santa Fe доступні для придбання й поєднують в собі 1,6-літровий чотирициліндровий двигун із турбонаддувом та електричний двигун, що виробляють разом 225 кінських сил.

Новий плагін-гібрид

Hyundai Santa Fe PHEV 2021 року

Проте незабаром має відбутись дебют плагін-гібридної версії PHEV й виробник вже оприлюднив ціни та характеристики агрегату, як й показники економії палива для новинки.

При використанні двигуна та електричного двигуна Santa Fe PHEV досягає витрат 1,6 л на 100 км (WLTP). Для порівняння, модель HEV витрачає біля 6,9 л/100 км. Крім того, акумулятор PHEV матиме ємність 13,8 кВт-год та забезпечить 69-кілометровий електричний пробіг або 708 км загальної дальності руху.




До чого ж тут Toyota RAV4?

Toyota RAV4 Prime для Японії

На разі важко назвати зазначені показники економії палива хорошими чи поганими, оскільки у Santa Fe PHEV немає прямої конкуренції.

Найближчим суперником є Toyota RAV4 Prime, проте цей кросовер знаходиться в категорії менших за розмірами позашляховиків.

Згідно з даними EPA, RAV4 Prime перевершує Santa Fe PHEV з витратами 1.0 л/100 км в гібридному режим. Проте японська та корейські майже ідентичні в діапазоні пробігу – 67 км на електриці, але загальна вражає- 1 316 км.




За використання зазначеного 1,6-літрового двигуна, що присутній на м’якому гібриді, Santa Fe PHEV може видавати 265 к.с., що трохи менше 302-сильного агрегату Toyota.

Проте знову, технічно машини не варто порівнювати, адже «Санта-Фе» більший і оснащений механічною системою повного приводу, а не електричним двигуном на задній осі у RAV4 Prime. Хоча фактично, обидва кросовера можуть боротися за одного споживача.

Очікується, що Santa Fe PHEV з’явиться на деяких ринках вже до кінця року, як автомобіль модельного 2022 року. В Європі модель вже доступна від 55 750 євро, але деякі країни мають пропонувати державні субсидії на автомобіль.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Галерея Hyundai Santa Fe PHEV 2021 року:
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest