Карта відкритих АЗС: де придбати пальне в Україні?

Автор: Редакція | 02 Тра, 2022
Заправка на АЗС

Пропонуємо поглянути на карти, які допоможуть знайти пальне в Україні з меншими витратами часу та зусиль.

Питання придбання пального в Україні загострилось одразу після початку активних воєнних дій в нашій країні: тому карта відкритих АЗС із наявним пальним знадобиться кожному водію.

Де придбати бензин в Україні?

Карта АЗС Україна

По-перше, переглянути актуальну інформацію про АЗС по всій України можна на онлайн-мапі ресурсу OPIR. Для цього необхідно встановити фільтр «Пальне».

Відповідно до карти активні АЗС можна знайти майже в будь-якому регіоні країни, але все одно потрібно враховувати місцевий комендантський час та ситуацію в регіоні.

На карті можна побачити графіки роботи АЗС, інформацію про обмеження заправки пального на один автомобіль та інше.

Де придбати бензин у Києві?

Заправка на АЗС

Наявність пального на АЗС також суттєво вливає на життєдіяльність у великих містах, тому була створена окрема карта про діючі АЗС в Києві.

Карта відкритих АЗС із наявним пальним була створена Департаментом інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

У Києві зараз працюють, в основному, автозаправні станції таких компаній, як: OKKO, KLO, БРСМ-Нафта, Socar та WOG.

Варто додати, що останніми днями деякі компанії вже ввели обмеження на продаж пального.

Так, у мережі WOG заявили, що продавати зможуть лише 10 літрів бензину в одне авто на добу. При цьому, заправка відбуватиметься лише за наявності картки лояльності.

У мережі ОККО клієнти із картками лояльності можуть заправлятися пальним від 10 л в одне авто, а без картки отримають лише 5 л в одне авто.

БРСМ-Нафта запропонувала такі умови: бензин марки А95 Євро PLUS – 20 літрів, бензин марки А95 Преміум PLUS (32% біоетанолу) – 50 літрів. При цьому, дизельне пальне PLUS можна отримати до 50 літрів, а ГАЗ PLUS – 30 літрів.

Користуватись громадським транспортом

Необхідно підкреслити, що міська влада закликає водіїв не пересуватися містом приватним автотранспортом без нагальної потреби через брак палива.

«На сьогодні у нас інші пріоритети щодо забезпечення пальним, ніж просто забезпечення містян, що приїхали в місто і їм потрібно кудись переміщатися. Треба пам’ятати про потреби армії і наших захисників. Кияни, якщо ви повернулися у столицю, будь ласка, за можливості користуйтеся громадським транспортом. Ті, хто перебуває у безпечних місцях, будь ласка, зачекайте із поверненням», – повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Також КМВА нагадує власникам авто – не займати смугу громадського транспорту. Нею користуються автівки, що обслуговують підприємства критичної інфраструктури та військові.

Ціни зростуть

Останніми днями в столиці спостерігається дефіцит пального й тому Кабінет міністрів України підвищив торгову надбавку на дизпаливо та бензини, аргументуючи це необхідністю подолання дефіциту на АЗС.

Вирішено підвищити граничний рівень торговельних надбавок, які нараховуються до середньої вартості 1 літра палива, зокрема, дизпалива з 5 до 7 гривень з урахуванням ПДВ (на 40%) та бензинів автомобільних з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ (на 42,8%).

Враховуючи, що з 22 квітня 2022 року середня вартість бензину становила на рівні 29,55 грн/л та дизпалива – 33,66 грн/літр, тепер гранична вартість на АЗС не має перевищувати:

36,05 грн/літр – для бензинів;

40,66 грн/літр – для дизпалива.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.


Додати свій коментар



Карта АЗС в Україні
Де придбати бензин в Україні?

Карта активних АЗС в Україні знаходиться в цьому матеріалі

Де придбати бензин у Києві?

Карта активних АЗС в Києві знаходиться в цьому матеріалі

Чи варто відмовитись від машини?

Державна влада рекомендує поки користуватись громадським транспортом

Які ціни на бензин та дизель?

З 1 травня 2022 року спостерігається зростання цін на бензин та дизель




Pin It on Pinterest