Конкурент Tesla запропонував доступніші ціни

Автор: Редакція | 27 Січ, 2020

Електромобілі R1T і R1S американського стартапу Rivian будуть доступнішими, ніж передбачалося спочатку.

Про це повідомив тематичний ресурс Electrek із посиланням на коментар від самої компанії.

Світова прем’єра перших двох моделей бренду відбулася на автосалоні в Лос-Анджелесі в 2018 році. Тоді було оголошено: пікап R1T коштуватиме в США у 69 тисяч доларів, а семимісний позашляховик R1S – на 3 тисячі дорожче.

Тепер з’ясувалося, що 69 тисяч – це ціна топової моделі.

За даними Reuters, мова йде про пікап з «середньої» батареєю на 135 кВт-годин, що забезпечує запас ходу у 483 кілометри, і має панорамний дах.

При цьому базова версія, яка стане доступна приблизно за рік після початку продажів, отримає блок акумуляторів на 105 кВт-годин, що дозволяє проїхати близько 370 кілометрів. Очевидно, вона буде коштувати на кілька тисяч дешевше.

З урахуванням всіх преференцій, які покладені в США покупцям екологічного транспорту, Rivian R1T можна буде придбати менш ніж за 50 тисяч доларів. Для порівняння, «середній» двомоторний Tesla Cybertruck із запасом ходу в 483 км обійдеться в 49,9 тисячі доларів, а чотиримоторний Lordstown Endurance з пробігом у 322 км – в 52,5 тисячі.

Випуск електромобілів Rivian повинен стартувати наприкінці цього року на власному заводі в Іллінойсі, яким перш володіла Mitsubishi. Судячи з обсягу і джерел залучених інвестицій, компанія має всі шанси реалізувати плани вчасно, і «Теслі» варто побоюватись конкурента.

Нещодавно компанія Vollkswagen теж заявила, що кидає виклик Tesla.

Джерело: Motor1

Галерея Rivian R1T:
Фотограф: Rivian
Фотограф: Rivian
Фотограф: Rivian
Фотограф: Rivian
Фотограф: Rivian
Фотограф: Rivian
Фотограф: Rivian
Фотограф: Rivian
Фотограф: Rivian
Фотограф: Rivian
Фотограф: Rivian

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest