Китайський гігант BAIC хоче викупити Daimler AG

Автор: Роман Галімон | 27 Лис, 2019

Китайський концерн BAIC вже придбав перші п’ять відсотків акцій компанії Daimler, але хоче ще більше збільшити свою частку.

BAIC Group (Beijing Automotive Industry Holding Co., Ltd.) — китайський державний холдинг кількох автомобільних виробників, які випускають легкові машини, позашляховики, вантажівки, автобуси та навіть сільськогосподарську техніку.

 Читайте також:

Як відомо, в Китаї виробництво іноземних автомобілів здійснюється через спільні підприємства і, звісно, німецький концерн Daimler має таке з BAIC.

Проте китайська компанія пішла далі та влітку уклала велику угоду щодо придбання 5% акцій Daimler. Тепер, в мережі з’явилися чутки, що китайський концерн хоче ще більше збільшити свою частку.

Враховуючи, популярність марки Mercedes в Китаї, серед інвесторів цей бренд також вважається однією з найбільш надійних інвестицій.

BAIC придбав свою частку через банк HSCB (Hongkong & Shanghai Banking Corporation), і недавній звіт Daimler показав, що холдинг збільшив свою частку до 5,23%.

Крім того, найбільший акціонер Daimler також з Китаю. Geely володіє 9,7% акцій німецької компанії. Це свідчить про підвищений інтерес китайських компаній до міжнародного ринку та значне збільшення їхніх фінансових можливостей.

 


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest