Land Rover представив новий Range Rover Sport

Автор: Редакція | 11 Тра, 2022
Range Rover Sport 2023 року

Компанія Land Rover презентувала новий Range Rover Sport з версіями плагін-гібрида PHEV та з двигуном Twin-Turbo V8.

Позашляховик Land Rover Range Rover Sport отримав третє покоління для модельного 2023 року, яке зовні та всередині все ще нагадує новий Range Rover п’ятого покоління, який був представлений минулого року.

Свіжий дизайн та знайомі риси

Range Rover Sport 2023 року

Range Rover Sport черпає натхнення від нового Range Rover у дизайні, який має рівні дверні ручки та гладкий стиль, але на цьому схожість закінчується.

Land Rover доповнює Sport унікальною передньою та задньою частинами. Денні ходові вогні Sport є найтоншими, які Land Rover коли-небудь встановлював на одному зі своїх автомобілів, а позашляховик забезпечує коефіцієнт аеродинамічного опору 0,29.

Range Rover Sport 2023 року

В основі Sport лежить платформа Land Rover MLA-Flex, яка також використовується для нового Range Rover. Це означає, що Sport запропонує багато тих самих функцій шасі, як 7,3-градусне кермування всіма колесами. При цьому, динамічна пневматична підвіска Land Rover буде стандартною в асортименті Sport.

Силові агрегати

Range Rover Sport 2023 року

Land Rover пропонує новий Sport з парою 3,0-літрових рядних шестициліндрових двигунів з турбонаддувом та м’яким гібридом. Перший розвиває 355 кінських сил і 500 Ньютон-метрів крутного моменту в P360 SE, але другий пропонує 395 кінських сил і 550 Нм у версії P400 SE Dynamic.

Над ними в лінійці стоїть P440e Autobiography, який має плагін-гібрид із 3,0-літровим турбонаддувом. Ця модель забезпечує 434 к.с. і 839 Нм крутного моменту. Land Rover стверджує, що PHEV запропонує приблизно 77 км повністю електричного запасу ходу завдяки своєму 105-кіловатному електродвигуну та батареї на 31,8 кіловат-годину. Плагін може розвинути 100 км/год за 5,5 секунди.

Тим, хто прагне найбільшого розмаху, доведеться обрати P530 First Edition. Він оснащений 4,4-літровим V8 з подвійним турбонаддувом і потужністю 523 к.с. і 750 Нм крутного моменту. Позашляховик найвищого рівня досягає «сотні» за 4,3 секунди з включеною функцією Dynamic Launch.

Кожен двигун працює в парі з 8-ступеневою автоматичною коробкою передач і повним приводом. Чисто електричний варіант з’явиться у 2024 році разом із повністю електричним Range Rover.

Технічний інтер’єр

Range Rover Sport 2023 року

Новий Sport використовує інтер’єр Range Rover 2022 року, але між ними є певні відмінності.

Інформаційно-розважальний екран Sport, плаваючий вигнутий дисплей з високою роздільною здатністю, розташований під кутом, трохи вище зміненого IP-стека та центральної консолі. На 13,1-дюймовому екрані розміщено інформаційно-розважальне програмне забезпечення Land Rover Pivi Pro.

Range Rover Sport 2023 року

Перед водієм розташований 13,7-дюймовий інтерактивний дисплей. Apple CarPlay і Android Auto, обидва бездротові, є стандартними, і є навіть 15-ватна бездротова зарядка.

Архітектура Land Rover 2.0 дозволяє компанії оновлювати 63 електронні модулі за допомогою оновлень по повітрю. Звук надходить від Meridian, а найсучасніша звукова система Meridian Signature Sound System має 29 динаміків.

Перше видання

Range Rover Sport 2023 року

First Edition – це спеціальна конфігурація, яку Land Rover запропонує лише протягом першого року виробництва моделі. Він поставляється з пакетом керування Stormer, який включає Land Rover Dynamic Response Pro, кермування всіма колесами та електронний активний диференціал.

Land Rover вироблятиме новий Range Rover Sport на своєму заводі в Соліхаллі (Британія) й модель вже доступна для замовлення зараз. Проте компанія поки не оголосила дату старту продажів.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Range Rover Sport 2023 року:
Фотограф: Land Rover
Фотограф: Land Rover
Фотограф: Land Rover
Фотограф: Land Rover
Фотограф: Land Rover
Фотограф: Land Rover
Фотограф: Land Rover
Фотограф: Land Rover
Фотограф: Land Rover

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest