Lexus тепер вміє плавати

Автор: | 22 Вер, 2019

Автомобільний люксовий бренд вирішив вийти на інший ринок та представив серійний зразок своєї першої морської яхти з індексом LY 650.

Прототип яхти Lexus представив у 2017 році, а пізніше було оголошено про запуск її в серію. Тепер вже стартують й продажі судна, яке збиратимуть у Вісконсині на стапелях партнера Lexus – компанії Marquis Yachts.

65-футова яхта має відображає розвиток фірмової філософії Lexus – «тепер не тільки на землі, а й на морі». Корпус виготовлений із полімерів, армований вугле- і скловолокном зі звукоізолюючим прошарком, був створений італійською компанією Nuvolari Lenard. При цьому в силуеті LY 650 присутні і автомобільні риси – наприклад, купеподібна лінія даху.

На середній палубі яхти розташовуються салон, компактний камбуз і робоче місце капітана з сенсорною панеллю приладів. Поверхом нижче конструктори організували три каюти на два спальних місця кожне – судячи з фотографій, досить просторих, причому в кожній є туалет та душ.

У переліку доступного обладнання згадуються дорогі матеріали оздоблення, акустика Mark Levinson і комунікаційна система LY-Link. Вона дозволяє відстежувати стан судна та отримувати повідомлення в разі, якщо щось пішло не так, а також керувати деякими функціями зі смартфона – наприклад, налаштовувати світло та клімат в житлових приміщеннях. Яхта може нести на борту запас палива в 4 тони та 852 літра води.

Проте у рух плавучий Lexus приводиться не двигунами марки, а двома двигунами Volvo Penta IPS. Потужність кожного може варіюватися в залежності від комплектації від 1 050 до 1 350 к.с. Вартість судна не афішується.

Джерело: Motor1

Галерея Яхта Lexus LY 650
Фотограф: Lexus
Фотограф: Lexus
Фотограф: Lexus
Фотограф: Lexus
Фотограф: Lexus
Фотограф: Lexus

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest