Mazda представила оновлений MX-5

Автор: Редакція | 16 Гру, 2021
Mazda MX-5 JDM 2022 року

Японська марка Mazda показала оновлений спортивний автомобіль Mazda MX-5 для 2022 модельного року.

Спорткар Mazda MX-5, який з минулого року офіційно продається й в Україні, отримав оновлення як для стандартного кузову родстер із м’яким дахом, так й версії із жорстким верхом тарга.

Головне технічне нововведення – система стабілізації Kinematic Posture Control (KPC). Вона зменшує крен кузова, гальмуючи внутрішнє заднє колесо при проходженні поворотів.

Mazda MX-5 JDM 2022 року

Електроніка самостійно регулює ступінь свого втручання у режимі реального часу, ґрунтуючись на різниці швидкостей обертання коліс. У компанії особливо підкреслили, що впровадження KPC не обтяжило машину.

В цілому для модельного 2020 року мотори об’ємом 1,5 та 2 літри залишилися незмінними.

Ще більше спецверсій

Mazda MX-5 JDM 2022 року

У лінійку додали спецверсію 990S, анонсовану наприкінці жовтня. Індекс у назві вказує на знижену до 990 кг масу. «Дієтична» програма включає встановлення полегшених 16-дюймових кованих дисків Rays та вентильованих гальм Brembo.

Такому спорткару переналаштували двигун, підвіску та електропідсилювач керма. З особливостей дизайну – ексклюзивні килимки, сині написи на супортах, сині дефлектори вентиляції в салоні та темно-синій тканинний дах.

Mazda MX-5 JDM 2022 року

Зазначену версію також запропонують у поєднанні з чорним шкіряним салоном у виконанні Mazda Roadster Navy Top, яке буде доступне на домашньому ринку лише до 31 травня 2022 року.

Крім того, у MX-5 RF з’явилася версія VS Terracotta Selection з інтер’єром теракотового кольору. Нарешті, на панель варіантів фарбування обох кузовів додали відтінок Platinum Quartz Metallic.

Продаж оновленої Mazda MX-5 стартує в Японії в середині січня. Ціни варіюються від 2623500 до 3922600 ієн. В Україні на разі продається модель із твердим дахом й ціна за єдину комплектацію починається від 1 076 000 грн.

До речі, минулого року Mazda показала гоночні версії Mazda3, MX-5 Miata та CX-5, а нещодавно Mazda3 отримала версію Carbon Edition для 2022 року.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Mazda MX-5 JDM 2022 року:
Фотограф: Mazda
Фотограф: Mazda
Фотограф: Mazda
Фотограф: Mazda
Фотограф: Mazda
Фотограф: Mazda
Фотограф: Mazda

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest