Mercedes-Benz припинить виробництво пікапа X-класу

Автор: Редакція | 01 Лют, 2020

Перший пікап німецької марки Mercedes-Benz не виправдав надій та буде знятий виробництва.

Офіційно представлений лише в 2017 році Mercedes-Benz X-класу піде в історію, після присутності на ринку трохи більше двох років. Нетрадиційна для марки модель стане жертвою скорочення оперативних витрат Daimler.

Представники Mercedes-Benz заявили виданню Auto Motor und Sport, що виробництво пікапа на базі Nissan Navara буде припинено вже в травні. На думку компанії, X-клас виявився специфічним продуктом, який більш-менш успішно продавався лише на лічених ринках, на зразок Австралії та Південної Африки.

Mercedes-Benz перевіряє свій глобальний модельний ряд на предмет подальших перспектив регулярно – і цього разу жертвою обрана вантажівка, незважаючи на те, що, за висловом представників марки, це «відносно молодий» продукт.

Передбачалося, що пікап будуть добре купувати і в Латинській Америці, але на популярності X-класу позначилося наявність на ринку доступніших конкурентів, включаючи Renault Alaskan. Стосовно країн Європи, то в Німеччині ціна Mercedes-Benz X-класу починалася з відмітки в 48 790 євро. І це робило його приблизно на 16 тисяч дорожче від Nissan, і майже на 4 тисячі за пікап від Renault.

Відповідно, продавався пікап ні добре, ні погано. У 2018 році власників знайшли лише 16 700 авто, а в минулому – 15 300 примірників. Відповідно, не побачать світ ні версія Mercedes-Benz X-класу зі збільшеною вантажною платформою, ні модифікація з бензиновим V8. У нашій країні пікап ще можна купити: він комплектується дизельним мотором потужністю від 190 к.с. і коштує 1 331 577 грн.

Раніше Mercedes представив концепт машини майбутнього у стилі фільму “Аватар”.

Джерело: Motor1

Галерея Mercedes X350d 4Matic 2018 року:
Фотограф: Mercedes
Фотограф: Mercedes
Фотограф: Mercedes
Фотограф: Mercedes
Фотограф: Mercedes

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest