Nissan ще більше скоротить європейську присутність

Автор: Редакція | 02 Січ, 2021
Nissan Z Proto

Японський бренд Nissan планує ще більше скоротити свою присутність на європейському рину, про що свідчать витоки інформації від виробника.

Згідно з повідомленням японських медіа, Nissan планує передати в «аутсорсинг» партнерам з альянсу Renault свої активності у продажі та виробництві автомобілів в Європі.




Щоденна газета Yomiuri заявила, не розкриваючи джерел, що Nissan також закриє свій завод в Авілі (Іспанія) та скоротить канали дистрибуції в 30 країнах, головним чином у Східній Європі.

Видання називає ці кроки частиною глобального плану Nissan, який був оголошений минулої весни. Відповідно до нього, бренд переорієнтує свою діяльність з Європи на Китай, США та Японію.

Проте у матеріалі Yomiuri не йдеться жодним чином про майбутнє заводу Nissan в Сандерленді (Британія), де автовиробник збирає кросовери Juke та Qashqai та електричний автомобіль Leaf. Nissan попереджав, що так званий «жорсткий» Brexit міг зупинити бізнес у Британії, але торгова угода, укладена 24 грудня, з ЄС, можливо, надала заводу відстрочку.




Виробництво у Сандерленді може випускати понад 500 000 автомобілів на рік, хоча минулого року випуск знизився до 350 000 одиниць і прогнозується значно нижчим у 2021 році. При цьому, Nissan виділив 400 мільйонів фунтів стерлінгів (543 мільйони доларів) на виробництво нового Qashqai в Сандерленді та вже вклав більшу частину інвестицій.

Нещодавно Nissan вже показав вигляд кросовера Murano 2021 року для американського ринку, а також оновив позашляховик Armada.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.





Додати свій коментар






Pin It on Pinterest