Opel представив електричний мінівен Combo-e

Автор: Редакція | 23 Січ, 2021
Opel Combo-e електричний мінівен презентація

Німецький бренд Opel презентував новий електричний мінівен – Combo-e, як частину глобальної стратегії створення електричної версії для кожної моделі до 2024 року.

Лише нещодавно наша редакція писала про тест-драйв пасажирської версії Opel Combo Life, а німецький автовиробник вже представив нову комплектацію автомобіля.

Компактний вен з електроприводом Opel Combo-e відтепер замість бензинового або дизельного мотора пропонує під капотом електродвигун з нульовим рівнем викидів.




При цьому, як стверджує виробник, електрична версія від паливної нічим не відрізняється в питаннях вантажопідйомності, корисного об’єму, функціональності, комфорту, безпеки.

Марка вважає, що  Opel Combo-e стане ідеальним помічником для великих компаній та індивідуальних підприємців, які слідують ідеям «зеленої мобільності». Вже у найближчому майбутньому така модель буде особливо актуальною для використання в містах, адже з урахуванням обмеженості доступу до центральних частин європейських мегаполісів, традиційний транспорт на ДВЗ не зможе туди потрапити.

Два кузови

Opel Combo-e Cargo

Новинка пропонуватиметься клієнтам одразу в двох варіантах довжини кузова.

Електромобіль Opel Combo-e з 4,4-метровим кузовом і колісною базою в 2 785 мм може перевозити довгоміри до 3 090 мм й готовий до навантаження 800 кг. Корисний об’єм вантажного відсіку дорівнює 3,3-3,8 куб. м (в залежності від конкретної версії). Нарешті, даний електричний вен готовий до буксирування 750-кілограмового причепа.

Варіант із 4,75-метровим кузовом L2 пропонує колісну базу 2 975 мм й готовий до перевезення довгих предметів до 3 440 мм. В даному випадку корисний об’єм вантажного відсіку може досягати 4,4 кубометра. А набір із шести міцних кілець в підлозі (плюс опція – ще чотири кільця на поясний лінії вантажного відсіку) є відмінною підмогою для надійної фіксації будь-яких вантажів під час перевезення.




Варто окремо відзначити внутрішню ширину кузова: між колісними арками поміщається «євро-палети», що обов’язково порадує перевізників. Малого того – версія з кузовом L2 може перевозити відразу дві «євро-палети», розташовані в ряд.

Нарешті, електричний вен Opel Combo-e готовий до перевезення не тільки вантажів, але й людей. Пасажирська версія Opel Combo-e Crew Van побудована на основі кузова L2 й передбачає розміщення не тільки водія, але також ще чотирьох пасажирів. Таким чином, один електромобіль можете перевезти відразу все: й бригаду робітників, й необхідне обладнання.

Під капотом

Opel Combo-e Cargo

Завдяки електромотору з потужністю 100 кВт (136 к.с.) і крутному моменту 260 Нм, вен Opel Combo-e забезпечує екологічність та необхідне прискорення: будь-то місто або автомагістраль.

Новинці обіцяють динамічний розгін: 0-100 км/год всього за 11,2 секунди (орієнтовні результати, в залежності від версії). Проте розгін все ж обмежений максимальною швидкістю в 130 км/год, чого в принципі достатньо для швидкісного шосе.

Для живлення електродвигуна використовується акумулятор номінальною ємністю 50 кВт-год, що складається з 216 осередків, упакованих в 18 модулів. Низьке розташування акумулятора дозволяє знизити центр ваги, що гарантує поліпшення стабільності і стійкості в повороті.




Зарядка

Opel Combo-e Cargo

Електричний вен Opel Combo-e готовий працювати з різною енергетичною інфраструктурою і зарядними станціями: починаючи від звичайної розетки, продовжуючи зарядної станцією типу «Wallbox», закінчуючи потужними громадськими зарядками.

В останньому випадку при використанні громадської зарядної станції потужністю до 100 кВт, для підзарядки тягового акумулятора на 80% від його номіналу (50 кВт – год) буде потрібно лише 30 хвилин. Крім того, новинка оснащується вбудованим зарядним пристроєм потужністю 7,4 кВт (однофазний) або навіть 11 кВт (трифазний), що дозволяє повністю зарядити акумулятор від відповідної зарядної станції «Wallbox» за 5-8 годин.




Системи допомоги

Opel Combo-e

Електрична версія Combo пропонує оснащення, порівнянне з пасажирською легковою моделлю. А отже майже 20 різних систем стежать за безпекою під час руху, маневрування, паркування автомобіля.

Унікальним оснащення для даного класу можна назвати індикатор перевантаження. Також варто відзначити систему Flank Guard для захисту від подряпин під час маневрування на низькій швидкості.

Крім того, в якості опції пропонується пакет Worksite та протибуксовочна система IntelliGrip зі збільшеним кліренсом та покращеними можливостями на слизькій поверхні (сніг, пісок, бруд).

Opel Combo-e Cargo

Також пропонуються «помічники» при спуску зі схилів, контролю рядності руху, система стабілізації причепа, тощо. У цілому оснащення новинки можна порівняти з пасажирською моделлю Combo Life.

Стосовно мультимедійних систем, то тут доступні вже знайомі Multimedia Radio або Multimedia Navi Pro з 8-дюймовим сенсорним дисплеєм, які підтримують підключення смартфона за допомогою Apple CarPlay і Android Auto.

Новий вен Opel Combo-e надійде в дилерську мережу бренду до осені поточного року. У подальших планах виробника – старт продажів Movano-e: модель буде представлена у 2021 році.

Минулого року Opel оновив кросовер Crossland X та змінив його назву, а також представив нове покоління кросовера Mokka з електричною версією.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.





Додати свій коментар






Pin It on Pinterest