Визначені топ-10 найкращих дизельних автомобілів

Автор: Редакція | 08 Сер, 2022
Топ-10 найкращих дизельних автомобілів

Пропонуємо до уваги рейтинг найкращих дизельних автомобілів, який був сформований на основі аналізу всіх брендів.

Британське видання What Car опублікувало результати свого останнього дослідування, в якому перераховані найкращі дизельні автомобілі.

Останніми роками дизель отримав багато критики в пресі, і хоча це правда, що дизельні двигуни, особливо старі, можуть забруднювати більше, ніж бензинові, автомобіль з дизельним двигуном все ще має велике значення для водіїв, які долають довгі подорожі.

Читайте також:

Більш  того, новітні дизельні двигуни можуть принаймні зрівнятися зі своїми бензиновими аналогами щодо чистоти. А у великих автомобілях сильна тягова потужність дизельного двигуна на низьких обертах зазвичай робить його кращим, ніж бензиновий з більшими обертами.

Нижче можна дізнатись про найкращі (на думку видання What Car) автомобілі з дизельними двигунами.

10. Land Rover Defender

Land Rover Defender 130 2023 року

Новітній Land Rover Defender призначений не лише для бездоріжжя. Дійсно, незважаючи на те, що він чудово справляється з нерівностями, це також дуже досконалий позашляховик на дорозі, зі зручною пневматичною підвіскою в стандартній комплектації (якщо обрати модель 110) і розкішним салоном.

Усі дизельні версії Defender використовують один і той самий 3,0-літровий шестициліндровий двигун із помірним гібридом, який допомагає тримати рахунки за паливо під контролем. Крім того, 296 сильний D300 може розганяти Defender до 100 км/год лише за 7,0 секунди.

Переваги Недоліки
Відмінний на бездоріжжі

До семи місць

Повільна амортизація

Вищі комплектації дуже дорогі

Економія палива та викиди CO2 низькі

Мала простору в моделі 90

9. Audi Q5

Audi SQ5 2021року

Дизельна потужність дуже добре підходить для великого позашляховика Audi Q5, а дизельний двигун 40 TDI потужністю 201 к.с. є одним із найбільш вражаючих варіантів у асортименті. Він поводиться потужним на низьких обертах і має переваги від м’якої гібридної допомоги, яка допомагає двигуну та зменшує споживання палива.

В іншому Q5 є досить практичним вибором, з інтер’єром, який трохи перевищує більшість інших варіантів у цьому класі. Він виготовлений із першокласних матеріалів і виглядає добре зібраним, а також оснащений корисними технологіями, зокрема інформаційно-розважальною системою, з якою простіше працювати, ніж з тією, що є в конкурентному Volvo XC60.

Переваги Недоліки
Плавні та потужні двигуни

Добре керувати

Якісний салон

Повільна медійка

Немає семимісного варіанту

Тверда їзда на версіях S line та Edition 1

8. BMW 4 Series

Купе BMW 4-ї серії (2020)

Остання BMW 4 серії поєднує вражаючий зовнішній вигляд із привабливою драйвовою атмосферою та навіть відносно практичним інтер’єром. Можна обрати як топовий M440i, так й базовий бензиновий двигун 420i, але якщо потрібно долати багато миль, варто розглянути дизель 420d. Він потужний, з великою кількістю низьких обертів, які змусять автомобіль швидко рухатися, й він не повинен коштувати забагато в обслуговуванні.

Переваги Недоліки
Більше задоволення від керування

Кращий за M440i

Ззаду більше місця

Суперечливий вигляд (решітка)

Конкуруючі купе мають більше простору

Шум від вітру та шин

7. Audi Q7

Дизельний двигун 50 TDI потужністю 282 к.с. в Audi Q7 є одним з найкращих моторів. Він легко тягне з низьких обертів і може набирати «сотню» лише за 6,2 секунди. У поєднані з іншими сильними сторонами Q7, а саме чудовим інтер’єром, простором та комфортною їздою, легко зрозуміти, чому це п’ятизірковий розкішний позашляховик. Фактично, це найкомфортніший розкішний SUV, який можна придбати.

Переваги Недоліки
Плавні та потужні двигуни

Легка поїздка в комплектаціях Sport і S line

Чудова якість салону

BMW X5 має кращу медійку

У BMW X7 простір у третьому ряду кращий

Плагін-гібридна модель середня в керуванні

6. BMW X7

BMW X7 2022 року

Найбільший позашляховик  BMW пропонує дуже багато простору для водія й пасажирів, а також багажу, який вони, можливо, захочуть взяти з собою.

Рухати такий важкий автомобіль, як X7, найкраще за допомогою дизельного двигуна й модель xDrive40d потужністю 335 к.с. виконає це завдання дуже просто.

До речі, в квітні BMW презентувала оновлений флагманський кросовер X7.

Переваги Недоліки
Супер тихий і комфортний

Неймовірно місткий і практичний

Чудова інформаційно-розважальна система

Є дешевші альтернативи

Відчувається розмір й вагу на дорозі

Зовнішній вигляд припаде до смаку не всім

5. Audi A4

Audi A4 2020 року

Найновіший Audi A4, популярний у службових автопарках завдяки здатності долати милі з комфортом, є чудовим прикладом автомобіля, який найкраще підходить для дизельного двигуна.

Йдеться про варіант початкового рівня 35 TDI потужністю 161 к.с., який поєднує низьку потужність і економію палива. Крім того, автомобіль добре побудований всередині, з високоякісними матеріалами, які ставлять його набагато вище багатьох своїх суперників.

Переваги Недоліки
Провідна в своєму класі якість салону

Плавні двигуни

Добре обладнаний

Двигуни початкового рівня трохи химерні

Керувати BMW 3 серії ще веселіше

Відсутність деяких опцій

4. BMW 5 Series

BMW 5-ї серії (2020)

BMW 5 серії залишається найкращим розкішним автомобілем, який можна купити. Він пропонує весь комфорт, клас і технології, які ви тільки можете побажати, за ціною, яка робить його вигідним у порівнянні з деякими його конкурентами в класі.

Дизельний двигун початкового рівня 520d також забезпечує всю необхідну потужність, здатний розганятися до «сотні» лише за 7,2 секунди, а також утримує експлуатаційні витрати під контролем завдяки м’якій гібридній допомозі.

Переваги Недоліки
Маневрений і відносно зручний (на стандартних дисках)

Гарно зроблений інтер’єр

Чудова «медійка»

Адаптивна підвіска недоступна для комплектації SE

Volvo S90 має більші задні сидіння

Mercedes E-Class має більший багажник

3. Skoda Superb (універсал)

Skoda Superb Wien

Універсал Skoda Superb — найкращий автомобіль у своєму роді, який пропонує багато простору, разом із комфортом і здатністю долати кілометри, щоб навіть довгі подорожі здавалися прогулянкою в парку.

2,0-літровий дизельний двигун на 148 к.с. є гарним вибором для моделі Superb, оскільки він пропонує низьку тягу, яка буде особливо корисною, якщо планується буксирувати або регулярно перевозити важкі вантажі.

Переваги Недоліки
Чудова вартість і добре обладнання

Пасажирський простір, як у лімузині

Додаткові практичні опції

Іншими суперниками їздити веселіше

Деякі конкуренти преміум-класу мають кращу вартість перепродажу

Позиція за кермом не ідеальна

2. BMW 3 Series

BMW 3-ї серії 2022 року

Стильний та практичний седан представницького класу є синонімом представницьких автомобілів. Проте це також найкращий автомобіль у своєму роді.

Дизельний двигун початкового рівня 318d потужністю 148 к.с. має достатню потужність для більшості ситуацій, але краще збільшити бюджет і придбати 320d потужністю 187 к.с., оскільки варто оцінити його додаткову потужність.

Переваги Недоліки
Неперевершене задоволення від водіння

Провідна у своєму класі «медійка»

Великий вибір двигунів

Жорстка їздка у версіях M Sport

Всередині програє Audi A4

Регульована поперекова підтримка коштує додатково

1. Range Rover Evoque

Range Rover Evoque — один із найстильніших позашляховиків, який можна придбати. Він добре оснащений та дає чудову позицію за кермом і чудово зберігає свою вартість на вторинному ринку. Дизельний двигун D200 пропонує плавне прискорення, а також достатню потужність для швидких обгонів.

Переваги Недоліки
Чудова позиція за кермом

Добре обладнаний

Повільна амортизація

Обмежений простір для завантаження

Відносна економія палива та викиди

Надійність Land Rover

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest