Renault зупинить виробництво Scenic та Grand Scenic

Автор: Редакція | 10 Тра, 2022
Renault Scenic 2017 року

Французька марка Renault збирається зупинити виробництво мінівенів Scenic та Grand Scenic.

Європейський сегмент мінівенів (MPV) втрачає ще одну модель, оскільки Renault припиняє виробництво Scenic. Французька компанія більше не пропонує компактний сімейний фургон в Європі, перше покоління якого дебютувало у 1996 році.

У той час як перше покоління Scenic було продано в кількості понад 2,8 мільйона екземплярів, його сучасний наступник так і не привернув уваги, на яку заслуговував – минулого року було продано лише 20 678 екземплярів. Приблизно десять років тому, у 2011 році, Renault продала 160 159 мінівенів Scenic на Старому континенті у тоді ще новому третьому поколінні.

Французький автовиробник не приймає замовлення на Scenic, хоча важливо відзначити, що його семимісний варіант – Grand Scenic – все ще продається. Однак, за припущеннями видання Caradisiac, кінець виробництва трирядного мінівена настане вже за кілька місяців.

Renault Scenic 2017 року

Scenic приєднається до Talisman, флагманського седана Renault, випуск якого також нещодавно припинено.

Зростання сегменту позашляховиків і падіння попиту на традиційні седани, універсали і мінівени змушують виробника відмовитися від деяких своїх давніх моделей. Аналонічна доля чекає й на флагманський Espace, який вже теж недоступний для замовлень на певних європейських ринках, хоча офіційного оголошення про його зупинку ще не було оприлюднено.

Лише минулого місяця Citroen, один із історичних конкурентів Renault, припинив виробництво сімейного фургона Grand C4 SpaceTourer, випуск якого мав завершитись в липні цього року.

Так само, як й Renault, Citroen продає мінівен протягом десятиліть, починаючи з 1994 року, коли був представлений Evasion. На зміну йому прийшов більший і комфортніший C8, випуск якого був припинений у 2012 році.

Volkswagen Sharan, мінівен аналогічного розміру з Вольфсбурга, який також продається як SEAT Alhambra, був скасований у 2020 році. Схоже, наразі Ford є одним із небагатьох виробників у Європі з доступним мінівеном S-Max, який отримав нову гібридну трансмісію в лютому минулого року.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Renault Scenic 2017 року:
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault
Фотограф: Renault

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest