Skoda назвала свій перший серійний електрокросовер

Автор: Роман Галімон | 12 Лют, 2020

Чеська компанія Skoda оголосила назву свого першого електричного кросовера, який надійде у продаж вже цього року.

Першим серійним електрокаром від Skoda став Citigoᵉ iV, хоча він все ж був розроблений на базі звичайної моделі. Тому справжнім першим електрокаром Skoda стане кросовер Enyaq.

Першу літеру кросовер отримав через свою електричну суть та нову еру виробника –  електромобільність (eMobility). Сама ж назва запозичена не у острова Кадьяк, але знову на Півночі – в Ірландії.

Назва кросовера походить від імені Enya (Енія або Енья) і означає «джерело життя» – в трактуванні Skoda. Ну а за аналогією з Kamiq, Karoq і Kodiaq новинка має закінчення на Q.

В цілому, виробник вважає, що торгове позначення Enyaq покликане підкреслити динамічність і ефективність автомобіля.

Жодні інші подробиці поки не розкриваються, але Skoda Enyaq має всі шанси стати втіленням концепту Vision iV, показаного трохи менше року тому на виставці в Женеві.

Подібно ряду інших моделей концерну Volkswagen, цей електрокросовер буде побудований на архітектурі MEB і отримає повний привід, реалізований через установку електромоторів на кожну вісь.

Судячи з прототипів, потужність силової установки складе близько 300 к.с., а запас ходу на одному заряді – близько 500 км за циклом  WLTP.

До кінця 2022 року Skoda  планує ввести не менше 10 електрифікованих і повністю електричних моделей, включаючи вже представлені гібриди Superb iV і Octavia iV.

Незабаром також очікується на появу прокачаної гібридної версії Octavia RS iV., а нещодавно в Індії був презентований прототип нового компактного кросовера Skoda.

Слідкуйте за останніми новинами на нашому каналі у Telegram.

Джерело: Motor1

Галерея Skoda Vision iV:
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest