Skoda закриє завод через впровадження Євро-7

Автор: Редакція | 24 Бер, 2023
Skoda Fabia (завод)

Чеський виробник Skoda буде змушений закрити завод із виробництва моделей Fabia, Scala, Kamiq та скоротити 3000 робочих місць у разі запровадження Євро-7.

Керівник відділу продажів Skoda Мартін Ян підтвердив припущення, якими нещодавно поділився президент робочої ради Skoda Ярослав Повшик щодо скорочення виробництва. 

За словами члена правління Skoda, марка буде змушена закрити завод і відмовитися від моделей, якщо схема викидів Європейського Союзу Євро-7 буде реалізована в її нинішньому вигляді. 

«Якщо (Євро-7) буде схвалено в такому вигляді, це означатиме, що Skoda Auto закриє один завод, тому що ми припинимо виробництво компактних моделей — Fabia, Scala, Kamiq — це означає, що буде втрачено 3000 робочих місць. принаймні», – сказав у неділю під час теледебатів Мартін Ян. 

Чеський автовиробник виготовляє три моделі на своєму заводі в Млада-Болеславі. 

Запропонований закон Євро-7, який країни ЄС і законодавці почнуть обговорювати цього року, передбачає посилення обмежень на шкідливі для здоров’я забруднюючі речовини, що викидаються автомобілями, включаючи оксиди азоту. 

ЄС заявив, що користь від цього заходу для здоров’я значно перевищить витрати, але деякі автовиробники попередили, що це призведе до нереально дорогих витрат на розробку. 

Наприклад, керівник Daimler Trucks Мартін Даум заявив 10 березня, що це коштуватиме галузі «мільярди». 

Skoda виробництво

Загалом більше 10 000 робочих місць у Чеській Республіці будуть під загрозою, включно з постачальниками Skoda, сказав Ян. 

Три компактні моделі становили майже третину поставок Skoda клієнтам у 2022 році. 

Міністри транспорту Чехії, Німеччини, Італії, Польщі, Португалії, Румунії, Угорщини та Словаччини зустрілися минулого понеділка, щоб обговорити свої зусилля щодо зміни стандартів Євро-7. 

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Automotive News Europe


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest