У липні система відеофіксації отримала нові можливості

Автор: Редакція | 01 Лип, 2020

З 1 липня 2020 року система відеофіксації порушень правил дорожнього руху зможе фіксувати нові порушення та виписувати «листи-щастя».

Система відеофіксації порушень ПДР почала працювати з 1 червня 2020 року й лише 50 встановлених камер (або комплексів КАСКАД) стигли виписати понад 300 тисяч штрафів. До речі, карту розташування камер та дозволену швидкість на цих вулицях можна переглянути тут.

Проте всі ці штрафи стосувались лише одного виду порушення – перевищення швидкості. Враховуючи, що більшість камер знаходиться у місті Києві, де дозволена швидкість майже на всіх вулицях обмежена 50 км/год, зрозуміло, що порушень було багато.




Тепер заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв’ю виданню РБК-Україна розповів, що з 1 липня ці ж комплекси фіксуватимуть й інші порушення, які вони могли фіксувати від початку, але це нововведення відклали.

«З 1 липня ми запускаємо й інші функції системи: почнемо контролювати проїзд перехресть на червоне світло та їзду смугою громадського транспорту», – сказав Геращенко.




При цьому заступник міністра підкреслив, що й для тих, хто сильно перевищує швидкість готуються нововведення. Зокрема, може бути піднятий розмір грошового штрафу до 3400 грн у разі перевищення швидкості більше ніж на 50 км/год.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Facebook та Twitter.


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest