Toyota перетворить Aygo на кросовер

Автор: Редакція | 18 Гру, 2019

Сітікар наступного покоління Toyota Aygo з’явиться не раніше 2021 року, але кардинально змінить концепцію та стане «псевдокросовером».

За повідомленнями британського видання Autocar з посиланням на виконавчого віце-президента європейського офісу бренду Метта Харрісона, Toyota працює над сітікаром Aygo наступного третього покоління.

 Читайте також:

При цьому варто відзначити, що багато виробників зараз відмовляються від моделей A-класу через низький попит і посилення екологічних норм: прибуток від торгівлі маленькими машинами не покриває витрат на модернізацію, яка буде потрібна для зниження рівня викидів CO2.

Хоча вихід із ринку таких конкурентів, як Opel Karl, відкриває для «Тойоти» додаткові можливості – вона й зараз працює «в плюс», продаючи по 100 тисяч примірників Aygo.

Ходили чутки, що наступний Toyota Aygo може стати електромобілем, але Метт Харрісон їх спростував. За словами топ-менеджера, існуючі технології не дозволять зробити субкомпактну модель на електротязі прибутковою. Тому наступне покоління проектується з урахуванням можливої електрифікації, але для початку на ринок виведуть модифікацію з ДВЗ. Штрафів від європейських екологів японці не бояться: середній по модельному ряду рівень викиду CO2 втримається на належному рівні за рахунок великого числа гібридів, у виробництві яких Toyota і Lexus традиційно лідирують.

Голова Toyota Europe також натякнув, що кузов наступного Aygo зроблять менш традиційним на догоду актуальним споживчим запитам. Ймовірно, це означає, що маленький хетчбек може перетворитися в псевдокросовер з «позашляховим» дизайном й трохи збільшеним кліренсом. Появи моделі варто чекати не раніше 2021 року – до цього моменту Toyota викупить у французької групи PSA її частку в чеському СП, на якому нинішній Aygo випускається паралельно з Citroen C1 і Peugeot 108.

Джерело: Motor1

 

Галерея Toyota Aygo 2018 року:
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota
Фотограф: Toyota

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest