Війна в Україні коштувала німецькому автопрому 150 тисяч автомобілів

Автор: Редакція | 02 Кві, 2022
Volkswagen Taigo виробництво Іспанія 2021

Війна в Україні коштувала німецьким автовиробникам 150 тисяч автомобілів у березні.

Згідно з підрахунками LMC Automotive, німецькі автовиробники не виробили близько 150 000 автомобілів за березневими планами через нестачу поставок, що стало наслідком війни в Україні.

Заводи VW, Mercedes та BMW в Німеччині були одними з найбільш постраждалих від війни в Європі.

Деяким українським постачальникам вдалося продовжити роботу під час війни, але вторгнення росії в Україну залишило багато автовиробників без доступу до компонентів, які їм потрібні.

«Гарна новина полягає в тому, що деякі постачальники все ще працюють, а деякі відновили роботу, – сказав керівник LMC Automotive Джеф Шустер. – Певний потік є. Але в цілому є нестача, яка дійсно залишилась [для німецьких заводів] непокритою».

VW Group, зокрема, постраждала від перебоїв у ланцюжках поставок. За оцінками LMC, п’ять заводів VW втратили понад 10 000 одиниць запланованого виробництва протягом березня, а трьом із них довелося скоротити виробництво на понад 20 000 автомобілів.

Шустер попередив, що прогнози складні на тлі невизначеності війни, але LMC очікує, що німецькі автовиробники матимуть кращий рівень виробництва у квітні, ніж він був у березні.

Раніше стало відомо, що Volkswagen відкладає запуск ID.5 через відсутність джгутів з України, а також переміщує виробництво через війну в Україні.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Automotive News


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest