Volkswagen анонсував прем’єру нового кросовера ID.6

Автор: Редакція | 09 Кві, 2021
Volkswagen ID.6

Великий електричний кросовер Volkswagen ID.6 продаватимуть поки в Китаї.

На міжнародному автосалоні в Шанхаї, який відкриється для публіки наприкінці квітня, Volkswagen представить серійні версії трирядного електричного кросовера ID.6. Ця модель заснована на концепті ID. Roomz, що дебютував на тій же виставці двома роками раніше.




Компанія опублікувала тізери ID.6 X і ID.6 Crozz – це дві варіації однієї машини, які випускатимуть в Китаї на різних спільних підприємствах «Фольксвагена» – з SAIC та FAW. Ті ж заводи вже виробляють компактніші ID.4 X і ID.4 Crozz.

Volkswagen ID.6 X і ID.6 Crozz
Тізер для Volkswagen ID.6 X і ID.6 Crozz

Судячи із перших зображень, версії кросовера відрізнятимуться, як мінімум, світлотехнікою. Подробиць на затемнених зображеннях не розгледіти, але дизайн ID.6 вже давно не представляє жодного секрету: китайське Міністерство промисловості та інформатизації вже сертифікувало новинку, тому «живі» фотографії потрапили в Мережу ще на початку лютого.

Завдяки тому ж джерелу відомо, що базовий Volkswagen ID.6 отримає один 204-сильний електромотор на задній осі, тобто рівно ту ж силову установку, що й споріднена «четвірка». Максимальна швидкість також буде обмежена відміткою в 160 км/год. Пізніше повинен з’явитися 306-сильний повнопривідний позашляховик, здатний розвинути 180 км/год. Крім того, відомі розміри ID.6 X: габарити – 4876x1848x1680 мм, відстань між осями – 2965 мм.




На початку Volkswagen ID.6 буде виключно китайським продуктом для домашнього ринку, але в північноамериканському офісі марки не виключають, що з часом трирядний SUV на платформі MEB з’явиться й в США.

Наступним важливим поповненням у лінійці Volkswagen ID повинні стати мікроавтобус та фургон ID. Buzz: вони вийдуть у 2022 році та продаватимуться й в Америці, й в Європі. При цьому вже до кінця 2021 року має з’явитися ще й крос-купе ID.5.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея патентних фото Volkswagen ID.6 2021 року:
Фотограф: Moneyball
Фотограф: Moneyball
Фотограф: Moneyball

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest