Volkswagen та Skoda зупинили продажі та виробництво на Росії

Автор: Редакція | 04 Бер, 2022

Група Volkswagen та бренд Skoda оголосили про зупинку продажу та виробництва нових автомобілів на Росії.

Volkswagen та Skoda зупинять свою діяльність на території Росії. Це стосується не тільки продажу нових автомобілів, а й виробництва на заводах у Калузі та Нижньому Новгороді, де випускають Rapid, Octavia, Karoq та Kodiaq.

У повідомленні компанії зазначається: «На тлі російської атаки на Україну, Група вирішила припинити виробництво транспортних засобів на Росії (Калуга, Нижній Новгород) до подальшого повідомлення. Також буде негайно припинено експорт автомобілів до Росії».

Єврокар став логістичним хабом

В той же час, українське підприємство зі збирання машин Skoda («Єврокар») передало свої приміщення під логістичний гуманітарний хаб, який використовує «Укрзалізниця».

Таким чином, на базі заводу «Єврокар» запустився центр по доставці гуманітарних вантажів, який приймає допомогу від країн Євросоюзу для України.

Як зазначається, локація хабу дозволяє отримувати та відправляти вантажі залізницею, оскільки має під’їзну колію двох видів — європейського зразка (1435) та українського (1520). Перший гуманітарний вантаж залізницею з хабу відправився до Харкова.

Пріоритетними типами вантажів є медикаменти, засоби гігієни, продукти харчування довготривалого зберігання, одяг, бутильована вода, дитячі продукти (їжа, підгузки тощо), спальні мішки та каремати.

Влада Закарпатської області спільно та Укрзалізниця просять надавати вантажі цілими упаковками (бажано на піддонах).

Контактний телефон для тих, хто хоче направити вантаж: +380 50 96 12 607.

 


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest