Дакар-2022, Етап 1: Сандерс пішов у відрив

Автор: Роман Галімон | 02 Січ, 2022
Даніель Сандерс

Австралійський мотогонщик Деніель Сандерс впевнено провів перший етап й очолив протокол мотогонщиків на «Дакар» з відривом в одну хвилину.

Другий день ралі «Дакар» не приніс суттєвих змін у загальному заліку, адже топ-3 мотогонщиків майже не змінився після Прологу.

Читайте також:

 

Завдяки вчорашньому найкращому часу Сандерс отримав можливість обрати стартову позицію й почав етап 15-м. Завдяки цьому австралієць домінував на всіх відрізках 333-кімлометровї спецдялінки й приїхав першим із відривом в одну хвилину від Пабло Квінтанілья на Honda.

Третім фінішував Росс Бранч на Yamaha з відставанням у 1хв.55с, а два гонщики KTM Кевін Бенавідес та Маттіас Волкнер, поступившись 2 хв та 2 хв.35с. відповідно.

Взагалі перший етап став справжнім випробуванням для гонщиків, адже містив піщані ділянки, так й гірські.

Тим не менш, основні фаворити залишились в грі й входять у топ-10. Так, Сем Сандерленд на техніці GASGAS (KTM) розмістився на 7-й позиції з відставанням 2хв.55с. Й з аналогічним часом фінішував Тобі Прайс на KTM (8-й).

Рікі Брабек став 12-м в протоколі етапу 1В з відставанням 3хв.55с., а Ксав’є Сультре на Husqvarna, котрий зазнав важкої аварії минулого «Дакар», закінчив етап на 20-й позиції (+6хв.35с).

Завтра гонщиків чекають 338 км спецділянки від Хайл до Аль-Артавія, а загалом другий етап триватиме 568 км.

Pos. # Rider Marque/bike Time Gap
1 4 SANDERS DANIEL GasGas 04:38:40
2 7 QUINTANILLA PABLO HONDA 04:41:47 +00:03:07
3 52 WALKNER MATTHIAS KTM 04:49:46 +00:11:06
4 42 VAN BEVEREN ADRIEN YAMAHA 04:51:26 +00:12:46
5 43 KLEIN MASON BAS KTM 04:53:14 +00:14:34
6 3 SUNDERLAND SAM GasGas 04:54:36 +00:15:56
7 15 SANTOLINO LORENZO SHERCO 04:55:34 +00:16:54
8 12 DE SOULTRAIT XAVIER HUSQVARNA 04:57:16 +00:18:36
9 16 BRANCH ROSS YAMAHA 04:58:01 +00:19:21
10 5 HOWES SKYLER HUSQVARNA 05:03:52 +00:25:12

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.


Додати свій коментар










Pin It on Pinterest