Alfa Romeo Giulia перетворять на електричний седан

Автор: Редакція | 08 Лис, 2021
Alfa Romeo Giulia 2025 року

Італійський бренд Alfa Romeo не планує відмовлятись від седану попри великий попит на кросовери. Хоча модель Giulia все ж чекають зміни.

Генеральний директор Alfa Romeo Жан-Філіп Імпарато вважає, що Alfa Romeo не буде лише брендом позашляховиків, а седан Giulia буде має стати повністю електричним вже найближчими роками.

«Alfa Romeo матиме майбутнє й для Giulia, й для позашляховиків. Форма Giulia фантастична і я не хочу втрачати це. – сказав Імпарато для Auto Express. – Автомобіль абсолютно чудовий, тому в такого типу автомобілів є майбутнє, але воно буде електрифіковане. Це означає 100-відсотковий повністю BEV [електричний автомобіль з акумулятором] для Alfa Romeo».




За словами Імпарато, перехід до повної електрифікації свого основного седана є обов’язковим, оскільки бренд прагне перетворити свій портфель моделей на повністю електричний до 2027 року.

«Я повинен зробити великий вибір. Якщо я хочу мати більш ніж середній рівень продуктивності, я повинен бути сміливим, – сказав він. – Якщо я говорю, що я працюю на електриці, я буду електричним. Ми не можемо бути наполовину вагітні, якщо ви розумієте, що я маю на увазі? Це не працює. Це ризик, але це нормально. Ми тут, щоб ризикнути, але для мене ми пройшли переломний момент».

Яким буде електричний Alfa Romeo Giulia?

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 2020 року

На думку Імпарато, модель має з’явитись до 2025 року й не матиме нічого зайвого й фальшивого, зокрема штучний звук.

Нова Giulia може перейти з існуючої платформи Giorgio для ДВЗ на архітектуру STLA Large для електрокарів від материнської компанії Stellantis, яка пропонуватиме запас ходу 800 км з ємністю акумулятора від 101 кВт-год до 118 кВт-год (за інформацією Stellantis). При цьому також буде доступна швидка зарядка з технологію 400 або 800 В.




Враховуючи, що платформа STLA Large розроблена для повнопривідних моделей, то можливий час розгону новинки до «сотні» становитиме 2,0 секунди. Таким чином, Alfa Romeo Giulia може продовжити використовувати «прокачану» комплектацію Quadrifoglio.

Очікується, що така новинка отримає три електродвигуни й потужність до 443 кінських сил на двигун. Це означає, що для Giulia Quadrifoglio буде доступна система повного приводу.

За планами Alfa Romeo, повністю електричний седан Giulia презентують у 2024 році, але у продаж він надійде у 2025-му.

Тим не менш, Alfa Romeo вже припинила виробництво Giulietta, а нещодавно стало відомо про підготовку плагін-гібридної версії кросовера Tonale.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest