У Aston Martin відмовились від виробництва електрокара

Автор: Редакція | 11 Січ, 2020

Британська компанія Aston Martin відмовилась від виробництва електричного автомобіля Rapide заради кросовера DBX.

Модель Rapide E мали випустити серією в 155 екземплярів. Заявки приймалися вже давно, а поставки мали початися в четвертому кварталі 2019 року. Невідомо, скільки людей і на яких умовах встигли замовити цей електромобіль, але тепер Aston Martin використовує його просто як інженерний прототип для подальших розробок. Імовірно, від випуску моделі відмовилися, аби зосередити всі зусилля й ресурси на якнайшвидшому запуску кросовера DBX, який покликаний врятувати ненайкраще фінансове становище компанії.

 Читайте також:

Aston Martin Rapide E (інша назва – RapidE) було розроблено за участю компанії Williams Advanced Engineering. Його концептуальну версію представили у 2015 році. Спочатку гендиректор Енді Палмер хотів випускати аж по 400 таких машин в рік, причому не паралельно зі звичайним Rapide S, а замість нього.

Проте плани довелося переглянути, коли з проекту вийшов сумно відомий китайський конгломерат LeEco, чий засновник Цзя Юетін досі намагається реанімувати власний електромобільний стартап Faraday Future. Тому влітку 2017 року Aston Martin оголосив, що Rapide E буде лімітованою моделлю, а весною 2019-го представив на автосалоні в Шанхаї повністю готовий до виробництва варіант.

В результаті Rapide E отримав два електромотора на задній осі сукупної потужністю у 610 к.с. і 950 Нм і встановлену на місці V12 800-вольтну батарею ємністю в 65 кВт-годин. Акумуляторний блок мав підтримувати зарядку потужніше 100 кіловат і забезпечував понад 320 км шляху на одному заряді за циклом WLTP.

Виробник неодноразово підкреслював, що RapidE здатний проїхати повне коло Нюрбургрингу без втрати потужності. При цьому на розгін до 100 км/год у нього йшло менше за 4 секунд, тобто електрокар вийшов навіть швидше «прокачаного» Rapide AMR – останньої на сьогоднішній день версії моделі.

Примітно, що саме Rapide E, а не кросовер DBX, повинен був стати першою моделлю нового заводу Aston Martin в Південному Уельсі. Те ж підприємство на початку наступного десятиліття має налагодити випуск розкішних електромобілів Lagonda, технічним передвісником яких мав бути Rapide E, який тепер втратив звання першого серійного електрокара бренду.

Джерело: Motor1

Галерея Aston Martin Rapide E:
Фотограф: Aston Martin
Фотограф: Aston Martin
Фотограф: Aston Martin
Фотограф: Aston Martin
Фотограф: Aston Martin
Фотограф: Aston Martin
Фотограф: Aston Martin
Фотограф: Aston Martin
Фотограф: Aston Martin
Фотограф: Aston Martin

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest