Audi представила концепт Grandsphere

Автор: Редакція | 03 Вер, 2021
Audi Grandsphere 2021 року

Audi Grandsphere став другим із трьох концептів виробника, які мають візуалізувати бачення модельного ряду марки в майбутньому.

У серпні Audi представила електричний родстер Skysphere, а тепер прийшов час для другого шоу-кара – Grandsphere.




Наживо футуристичний прототип покажуть на автосалоні в Мюнхені. Й машина надовго не залишиться в статусі прототипу, адже серійна версія дебютує в 2025 році.

В основі Grandsphere лежить платформа PPE (розроблена Audi спільно з Porsche спеціально для електрокарів). Довжина моделі становить 5,3 метра, колісна база – 3,19 метра, що більше за нинішній A8. Ширина дорівнює двом метрам, висота – 1,39 метра.

Audi Grandsphere 2021 року

Audi порівнює шоу-кар із приватним літаком – мовляв, у Grandsphere подібний рівень комфорту і бортових технологій. Автономність досягає передостаннього четвертого рівня, тобто водій може відпочивати під час поїздки і займатися будь-якими іншими справами, проте при необхідності кермо і педалі висуваються, щоб людина взяла контроль над машиною. Автопілот п’ятого рівня взагалі не передбачає органів управління.

Audi Grandsphere 2021 року

У Grandsphere відсутня центральна стійка, і задні двері відкриваються проти ходу руху (як в Rolls-Royce). Причому вони спрацьовують автоматично, як тільки пасажири підходять до електромобіля. Усередині формально чотири посадкових місця, але задні сидіння виконані у вигляді дивана, а не окремого крісел. Цікава деталь, що підкреслює екологічність концепту, – досить пишна рослина на консолі по центру інтер’єру.




Силова установка Grandsphere – це два електродвигуни: один на передній осі, інший на задній. Сумарна потужність досягає 721 к.с., максимальний крутний момент дорівнює 960 Нм. Розгін від 0 до 100 км/год обіцяють швидше за чотири секунди (точний показник Audi не назвала). На одній зарядці можна буде проїхати 750 км, після чого потрібно 25 хвилин, щоб поповнити запас енергії на 75%.

У 2022 році до родстера Skysphere і гранд-турера Grandsphere приєднається третій прототип Urbansphere, що символізує майбутнє міської мобільності.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Audi Grandsphere 2021 року:
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest