Audi вирішила збудувати ще один електрокар

Автор: Редакція | 06 Жов, 2019

Лінійка електромобілів Audi отримає «преміальну» платформу разом із Porsche та нову модель до вже існуючих трьох. Тепер це буде квартет електрокарів.

На даний момент, в асортименті Audi вже є кросовер e-tron, побудований на адаптованій версії платформи MLB Evo, e-tron GT на платформі Porsche Taycan, та компактний електрокроссовер Q4 e-tron на фольксвагенській MEB.

Читайте також:

Зараз же мова йде про так звану платформу Premium Platform Electric (PPE), яка розробляється разом з інженерами Porsche для середньорозмірних моделей – від хетчбеків та універсалів до кросоверів. Первістком Audi на цій платформі й повинен стати анонсований електрокар: передбачається, що за типом кузова та габаритам він буде приблизно відповідати моделі A5 Sportback.

Платформа PPE матиме заднє розташування двигуна та задній привід для базових моделей, а дорожчі будуть забезпечуватися додатковим мотором на передній осі. Передбачені також можливість інтеграції повнокерованих шасі, зміни вектора тяги й застосування пневматичної підвіски, 800-вольтна архітектура від Porsche Taycan і ємні акумулятори з запасом ходу до 480 км.

За розмірами майбутні електромобілі повинні виявитися трохи компактнішими, ніж їхні колеги по класу на бензиновій платформі MLB, але всередині будуть просторішими за рахунок нюансів компонування. Очікується, перші серійні машини цього типу з’являться в продажу не раніше початку наступного десятиліття.

Джерело: Motor1

Галерея Новий електрокар Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest