Конфіскований Lamborghini Veneno продали за 8,3 мільйонів доларів

Автор: | 02 Жов, 2019

Родстер Lamborghini Veneno, який був частиною конфіскованої колекції африканського можновладця, був проданий за рекордну для італійської марки суму.

Італійська компанія зібрала лише дев’ять екземплярів Veneno з відкритим верхом, й один із них свого часу осів в колекції Теодора Нгема Обіанг Мангу, віце-президента і за сумісництвом сина президента Екваторіальної Гвінеї. Суперкар був придбаний, за деякими даними, за 4,5 мільйона доларів – у всякому разі, приблизно в таку суму Veneno оцінювали «з заводу».

Читайте також:

Колекція днями була повністю розпродана аукціонним будинком Bonhams. Але не за бажанням власника: автомобілі були конфісковані у нього швейцарською владою в рамках розслідування справи про відмивання грошей. У колекції присутні, до слова, такі предмети мистецтва, як Koenigsegg One: 1, LaFerrari, Aston Martin One-77 і Bugatti Veyron – і всі вони були продані. Це передбачалося угодою між власником й швейцарської прокуратурою: виручені кошти підуть на соціальні програми для жителів Екваторіальної Гвінеї.

Стосовно Veneno, то він став найдорожчим лотом аукціону – і найдорожчим Lamborghini в історії, що коли-небудь пішов із молотка. Анонімний покупець заплатив за екстравагантний родстер на платформі Aventador 8,3 мільйона доларів. До слова, на одометрі Veneno значиться лише 325 км, і він досі взутий у заводські шини.

Інші суперкари з африканської колекції виявилися помітно дешевшими: наприклад, за One: 1 виклали 4,6 мільйона доларів, LaFerrari пішла за 2,19 мільйона, а Bugatti Veyron – «всього» за 1,31 мільйона. Схоже, справи Екваторіальної Гвінеї почали налагоджуватися.

Джерело: Motor1

Фотограф: Bonhams

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest