Кросовер Q4 e-tron стане найдешевшим електричним Audi

Автор: Роман Галімон | 06 Тра, 2020

Новий електричний кросовер Audi Q4 e-tron має коштувати від 45 тисяч доларів та стане першим Audi, який використає платформу MEB від Volkswagen.

Audi Q4 e-tron – ще один крок групи Volkswagen, який повинен прискорити амбітну програму розвитку електрокарів, пропонуючи водіям більше вибору, швидшу зарядку та довший кілометраж. Цей кросовер буде меншим за e-tron та e-tron Sportback, але й буде дешевшим, адже орієнтований на середину ринку кросоверів.




Перший на платформі MEB від VW

Q4 e-tron спочатку було презентовано у якості концепту, показаного на автосалоні в Женеві 2019 року. Тепер стало відомо, що виробнича версія буде четвертим електричним Audi й при цьому стане першим автомобілем марки, який використає архітектуру MEB від VW, розроблену виключно для електричних транспортних засобів Групи.

Взагалі, VW стверджує, що на платформі до 2022 року будуть побудовані 27 різних моделей від чотирьох різних брендів Групи. Архітектура здатна розмістити електромотор на кожній осі та акумуляторну батарею ємністю до 82,0 кВт-год, що має забезпечити потужність близько 300 к.с.




Найдешевший електричний Audi

Новий Q4 e-tron має стати конкурентом до BMW iNext, Jaguar I-Pace, Mercedes-Benz EQC та Tesla Model Y.

Q4 e-tron має з’явитися у 2021 році, із початковою ціною близько 45 000 доларів. Це майже на 30 000 доларів дешевше за початкову ціну Audi e-tron 2020 року.

Нещодавно Audi також представила плагін-гібридний універсал A6, й заявила, що її електрокари заряджаються швидше за інших конкурентів.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram та Google News.

Джерело: Car and Driver

Галерея концепта Audi Q4 e-tron:
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi

Додати свій коментар



Кросовер Q4 e-tron стане найдешевшим електричним Audi
Кросовер Q4 e-tron - найдешевший електричний кросовер Audi

Компанія Audi збирається випустити найдешевший електричний кросовер Q4 e-tron – перший на платформі MEB від VW




Pin It on Pinterest