Audi представила двомісний універсал RS 6 GTO з боковим вихлипом

Автор: Редакція | 11 Лис, 2020
Audi RS 6 GTO

Німецька марка Audi показала універсал RS 6 GTO в ретро-стилі й сталося це на ювілей Quattro.

Скорочення GTO (Gran Turismo Omologata) зазвичай викликає згадки про культовий Ferrari 250 GTO. Але насправді машини з таким позначенням випускали й інші компанії. Можна нагадати про Mitsubishi GTO або Pontiac GTO, проте фанати Audi напевно пам’ятають гоночний седан 90 Quattro IMSA GTO.




Саме за його мотивами команда стажерів «чотирьох кілець» на чолі з шеф-дизайнером Марком Ліхте й придумала «злий» універсал RS 6 GTO. Проект присвятили 40-річчю фірмового повного приводу Quattro, але головне в цій божевільній машині аж ніяк не трансмісія, а нестримний вінтажний стиль.

Audi RS 6 GTO
Концепт Audi RS 6 GTO

За прикладом 720-сильного гоночного седана 1989 року сучасний RS 6 GTO отримав бічний випуск, характерні ковпаки колісних дисків, ліврею, а з салону викинули задній диван, розмістивши на його місці каркас безпеки. Передні крісла замінили на «ковші» з багатоточковими ременями.

На поточний момент немає відомостей про реальне втілення Audi RS 6 GTO в металі. Офіційні зображення більше схожі на рендери. Сподіваємося, що ця машина все ж виїде на трасу.

Audi 90 Quattro IMSA GTO
Audi 90 Quattro IMSA GTO

Стосовно ж Audi 90 Quattro IMSA GTO, то можна нагадати, що седан із 2,2-літровим турбомотором, шестиступеневою коробкою й максимальною швидкістю 310 км/год виступав в американській кільцевої серії IMSA GT – у 1989-му. Машина виграла сім етапів, але титул чемпіона взяти так й не вдалося, бо спорткар не встигли побудувати на початок сезону.




До речі, минулого року «прокачаний» універсал Audi RS6 чемпіона Ф1 був виставлений на продаж, а цьогоріч ательє ABT створило 740-сильний універсал Audi RS 6 Avant.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея ABT Audi RS6-R:
Фотограф: ABT
Фотограф: ABT
Фотограф: ABT
Фотограф: ABT
Фотограф: ABT
Фотограф: ABT

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest