Audi відмовилась від розробки нових двигунів внутрішнього згоряння

Автор: Редакція | 18 Бер, 2021
Audi A8 W12 двигун

Німецька марка Audi оголосила про припинення розробок нових бензинових та дизельних моторів. Існуючі ДВЗ оновлюватимуть лише для відповідності екологічним нормам.

Audi активно готується до майбутнього, в якому на її автомобілях не буде двигунів TFSI, TSI та TDI: глава компанії Маркус Дюсман розповів німецькому виданню Automobilewoche, що нові двигуни внутрішнього згоряння більше не розробляються.




Й це не дивно, якщо врахувати, що раніше виробник з Інгольштадта вже заявив про намір замінити електромобілями свої ключові модельні лінійки, A4 та A6. При цьому існуючі ДВЗ ще протримаються якийсь час, але для відповідності екологічному стандарту «Євро-7», який збираються ввести в ЄС в середині десятиліття, їх доведеться суттєво модернізувати, і це, за словами пана Дюсмана – величезна проблема для Audi.

Топ-менеджер бренду розкритикував чиновників Євросоюзу, висловивши сумнів у тому, що вся ця історія з більш чистими двигунами принесе істотну користь навколишньому середовищу.

Рішення Audi відіб’ється на всьому концерні Volkswagen, оскільки саме цей бренд грає провідну роль в дослідженнях та розробках всієї групи. Дуже скоро на спокій відправлять W12: вважається, що останньою моделлю «Чотирьох кілець» з цим агрегатом стане особливо розкішний седан A8 L Horch. Швидше за все, за ним піде V10 від спорткарів Audi R8, хоча за чутками, його можуть зберегти в складі гібридної силової установки для спадкоємця Lamborghini Huracan.




Раніше Маркус Дюсман говорив, що Audi може стати компанією, яка випускає виключно електромобілі, до 2035 року. До цього ще начебто далеко, але не можна не помітити, що вже нинішнього року всі ключові новинки марки будуть електричними.

Нещодавно Audi розкрила нові деталі про кросовер Q4 e-tron, а також представила електричний седан e-tron GT.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest