Audi розкрила нові деталі про кросовер Q4 e-tron

Автор: Редакція | 09 Бер, 2021
Audi Q4 e-tron 2021 року

Електричний кросовер Audi Q4 e-tron все ближче до своєї прем’єри. Презентація виробничої версії моделі 2021 року має відбутись незабаром.

Представлений на женевському автосалоні два роки тому в якості концепту, Audi Q4 e-tron майже готовий до виробництва: машину повністю розсекретять наступного місяця та почнуть продажі влітку, додавши до купеподібного Q4 e-tron Sportback та спорткара e-tron GT.




Напередодні прем’єри виробник опублікував фотографії прототипу та розкрив нові подробиці, приділивши особливу увагу внутрішньому простору та технологіям.

Audi Q4 e-tron 2021 року

Audi Q4 e-tron – преміальний родич вже представлених Volkswagen ID.4 та Skoda Enyaq iV, а також ділить з ними платформу MEB. З габаритами 4590x1865x1613 мм машина має 2,76-метрову колісну базу та, як кажуть в компанії, перевершує за місткістю конкурентів.

Читайте також:

Обсяг багажника збільшується від 520 літрів у звичайному стані до 1490 літрів зі складеними задніми сидіннями. У салоні передбачено кілька відсіків для зберігання дрібниць загальним обсягом у 24,8 літра, а в кожних дверях можна розмістити літрову пляшку.

Audi Q4 e-tron 2021 року

Крім цифрових приладів і мультимедійної системи MMI, які є у всіх Audi, Q4 e-tron зможе похвалитися двома новими опціями. Перша – система доповненої реальності з проекційним дисплеєм.

Audi Q4 e-tron 2021 року

Інформація відображається в двох площинах: водій візуально сприймає їх як екрани, що «пливуть» на відстанях у 3 та 10 метрів (або більше – по ситуації) попереду автомобіля. Діагональ віртуального дисплея становить близько 70 дюймів.

Audi Q4 e-tron 2021 року

Друге нововведення – голосовий асистент, який активується командою Hey Audi. Система здатна розпізнати повсякденну людську мову, наприклад – запит «Де знаходиться найближча зарядна станція?».

Audi Q4 e-tron 2021 року

Наприкінці нинішнього року як альтернатива стандартному 10,1-дюймовому сенсорному екрану інформаційно-розважального комплексу MMI для Q4 e-tron можна буде замовити 11,6-дюймовий з роздільною здатністю в 1764 на 824 пікселя – це найбільший тачскрін у лінійці Audi.

Audi Q4 e-tron 2021 року

У переліку інших особливостей електрокросовера – центральна подушка безпеки (як у новому S-класі), кілька варіантів керма з сенсорними елементами керування, спортивні передні крісла, дев’ять пакетів оснащення і декору (п’ять для базової версії і чотири для інтер’єру S line).




Також передбачені різні оздоблювальні матеріали з урахуванням сучасних тенденцій: можна обрати поєднання шкірозамінника і штучної замші з перероблених пластикових пляшок, але є і натуральна шкіра наппа.

Нових даних про силові установки Audi не розкрила, але сюрпризів й не передбачається. Швидше за все, як й у випадку з концептом, топова версія отримає двомоторний повний привід на 306 к.с. і батарею зі споживаною ємністю в 77 кіловат-годин, яка дозволить проїхати на одному заряді близько 450 кілометрів. В цьому відношенні кросовер з Інгольштадту не відрізняється від вищезгаданих моделей Volkswagen та Skoda.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Audi Q4 e-tron 2021 року:
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest