Нові моделі Audi отримають «суперкомп’ютер»

Автор: Редакція | 10 Сер, 2020

Німецька компанія Audi розробила нову систему для управління всіма компонентами автомобіля.

Технологія під назвою Integrated Vehicle Dynamics computer повинна стати єдиним центром управління всіма складовими платформи – від коробки передач до водійських асистентів.

Розробники запевняють, що новий «комп’ютер» у десять разів продуктивніше за обробку інформації, яка використовується на Audi зараз. Він здатний контролювати роботу до 90 різних бортових системах у залежності від конкретної ситуації.




Повідомляється й про вражаючу універсальність розробки: в майбутньому її інтегрують в електронну архітектуру буквально всіх моделей Audi, від компактного A3 до флагманського крос-купе Q8 та електричного сімейства e-tron. На електромобілях «суперкомп’ютер» має підвищити ефективність роботи системи рекуперації (у Audi саме вона є джерелом до 30% енергозапасу).

На спорткарах RS-лінійки «нове залізо» займеться управлінням системами, що відповідають за керованість і динаміку – і це буде перший випадок в історії технологій Audi, коли компоненти контролю шасі і силового агрегату будуть поєднані в єдиному блоці.




Коли саме буде реалізований перехід до Integrated Vehicle Dynamics computer, поки не уточнюється, але в Audi обмовилися, що архітектура готова до серійного виробництва. Таким чином, поява «суперкомп’ютера» на серійних машинах із чотирма кільцями цілком можлива вже найближчим часом.

Раніше Audi представила купеподібний концепт Q4 e-tron Sportback, а також повідомила, що розробить 30 електрокарів та гібридів до 2025 року.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея концепта Audi Q4 e-tron:
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi
Фотограф: Audi

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest