Перші в світі безпілотні самокати поповнили парк міста у США

Автор: Роман Галімон | 20 Тра, 2020
безпілотний самокат

Дві компанії, Tortoise та Go X, оголосили про пілотну програму, яка дозволить безпілотним електричним самокатам вийти на вулиці міста Пічтрі-Корнерс у США.

Компанії заявили, що готові запропонувати державним відомствам США альтернативні форми мобільності, які можуть знадобитись після (та й під час) карантинних заходів.




Пілотна програма працюватиме через додаток для смартфонів «Hail my Scooter», що дозволить користувачам викликати електричний самокат до місця їхнього розташування. Після того, як замовник завершить свою поїздку, самокат повернеться на безпечне місце для паркування. Однак поки е-самокати насправді не їздять самі, а натомість ними пілотують віддалені телеоператори.

У Пічтрі-Корнерс прийняли постанову, яка передбачає, що всі наявні пристрої з мікромобільністю можуть переміщуватись в безпілотному режими, що має збільшити доступність таких самокатів, уникаючи при цьому проблем із використання тротуарів.




Окремо відзначається, що кожен самокат ретельно дезінфікується після повернення на базу, і кожен працівник Go X зобов’язаний проходити щоденну перевірку на COVID-19.

«Важливою метою для нас було забезпечити мешканців можливістю користуватися е-самокатами, створюючи в першу чергу світ в ефективній, організованій та розвиненій мікромобільності – саме тут, в Пічтрі-Корнерс», – сказав керівник міста Брайан Джонсон.




Після цього Джонсон додав: «Як відображення нашої прихильності зробити місто розумнішими, ми не вагалися з партнером з “Tortoise” в запуску першого в історії парку безпілотних е-самокатів, що будуть доступними для загального користування.

Curiosity Lab дає можливість інноваторам, як Tortoise та Go X, співпрацювати та шукати інших партнерів для тестування та впровадження нових технологій у реальному середовищі».

Раніше повідомлялось, що уряд Великої Британії тестуватиме безпілотники та електроскутери, а Intel купив додаток Moovit за 900 мільйонів заради проекту безпілотних машин.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram та Google News.

Джерело: Carscoops


Додати свій коментар



Перші в світі безпілотні самокати поповнили парк міста у США
Безпілотні самокати самі їздять?

Насправді, вони самі приїздять на місце, куди їх викликає замовник

Це вже готове рішення?

Це лише пілотний проект, який тестується в одному місті США

Безпілотний самокат їздить дорогою чи тротуаром?

Самокати їздять дорогою й для цього було прийнято спеціально рішення міста

Яка мета цього проекту?

Підвищити мобільність мешканців міста та зменшити контакти у міському транспорті




Pin It on Pinterest