BMW підтвердила нову версію електрокара i3

Автор: Роман Галімон | 21 Жов, 2019

Новий генеральний директор BMW розповів, що вже «іконний» електромобіль i3 не буде знятий з виробництва найближчим часом.

З моменту появи BMW i3 у машини з’явилось чимало шанувальників, але й було багато претензій до його пробігу та зовнішності. Після шести років присутності моделі на ринку, в компанії все ж вирішили продовжити розвивати i3 та незабаром мають представити оновлення.

Читайте також:

Новий генеральний директор BMW Олівер Зіпс в інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung розповів, що компактний електрокар продовжить отримувати вдосконалення, включаючи чергове оновлення акумуляторної батареї.

«I3 буде продовжувати вироблятися, про інше й не йдеться. Машина сьогодні вже ікона. Який автомобіль може претендувати на це лише через шість років? Ікони відзначають за іншою логікою, вони не мають класичного спадкоємця, вони по суті завжди залишаються вірними собі. Сьогодні i3 є більш затребуваним, ніж будь-коли, та зробить ще один стрибок у концепціях акумулятора та експлуатації».

Варто відзначити, що в Європі BMW i3 є одним з бестселерів серед електрокарів, а попит у світі на машину постійно зростає.

«Ми ростемо з i3 кожного року – в Європі цьогоріч приблизно на 20 відсотків. Інвестиції вже окупились, ми заробляємо гроші на кожному i3. Чому ми повинні відмовитися від цього автомобіля, який зараз на піку свого часу? Ми впевнені, що i3 все ще має великий потенціал», – сказав генеральний директор BMW.

Якщо згадати, то у 2014 році i3 вийшов на ринок з акумулятором потужністю 21,6 кВт/год, яка давала можливість проїхати до 130 км. Потім у середині 2016 року BMW представила версію з акумулятором на 33,2 кВт/год (до 250 км). У 2019 році BMW знову оновив акумулятор, цього разу до 42,2 кВт/год.

Очікується, що наступне покращення акумулятора буде аналогічним попереднім двом, та виведе його на 52 кВт – 53 кВт/год і забезпечить кілометраж без зарядки близько 305 км.

Джерело: Insideevs

Галерея BMW i3
Фотограф: BMW

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest