Bridgestone та Microsoft представили новий детектор пошкоджень шин

Автор: Роман Галімон | 30 Чер, 2020
Bridgestone Microsoft

Виробник шин Bridgestone об’єднався з програмним гігантом Microsoft для розробки пристрою виявлення пошкоджень шин, який міг би значно знизити ризик дорожньо-транспортних пригод.

Нова система контролю за пошкодженням шин (Tyre Damage Monitoring System – TDMS) може виявити, коли шина була пошкоджена ударом у вибоїні, на бордюрі або уламках та негайно повідомить про це водія.




Система використовує дані з хмарної системи Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVP), а також із датчиків, уже встановлених на транспортному засобі, та використовує алгоритми для виявлення нерівностей на поверхні шини.

Оскільки система розуміє, коли й де відбулися пошкодження, її можна використовувати для сповіщення дорожніх служб про вибоїни чи інші небезпеки, які становлять загрозу для водіїв – функція, яка, за словами Bridgestone, буде особливо корисною для майбутніх автономних транспортних засобів.




Виробник стверджує, що «на ринку не існує іншої еквівалентної системи моніторингу» і що найближчі альтернативи потребують встановлення додаткового обладнання на автомобіль.

Системи контролю тиску в шинах є обов’язковими для всіх нових автомобілів із 2012 року, але виявляють лише коливання тиску, тому, як правило, повільніше подають попередження, ніж новий пристрій Bridgestone.

Розробники вважають, що пошкодження шин є 30% фактором усіх автомобільних аварій, пов’язаних із несправністю шин, й особливо важко їх захистити без регулярного ретельного огляду. Пошкодження шин може також впливати на колеса, а також на елементи підвіски та кермового управління, збільшуючи ризик для безпеки.




TDMS вже доступний для автопарків та виробників, які використовують систему MCVP для безпілотних функцій. Наприклад, Volkswagen використовує MCVP як основу для власної цифрової інфраструктури «Автомобільна хмара».

Цікаво також те, що на початку року британські вчені виявили, що шини є небезпечнішими за автомобільні вихлипи.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Facebook та Twitter.

Джерело: Autocar


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest