Шини виявилися небезпечнішими за автомобільні вихлипи

Автор: Редакція | 15 Бер, 2020

Британська організація провела екологічне дослідження та порівняла рівень забруднення від автомобільних шин та вихлипів.

Вже традиційна фраза «британські вчені встановили» працює й цього разу. Але, насправді, все дуже серйозно: організація Emissions Analytics провела експеримент й визначила, що автомобільні покришки в тисячу разів шкідливіші відпрацьованих газів.

Відповідно до експерименту, на дороги випускали «популярний сімейний хетчбек» екологічного класу «Євро 6» та обчислювали шкідливі викиди, вироблені як двигуном, так й шинами автомобіля.

Виявилося, що знос гуми забруднює навколишнє середовище 5,8 грамами шкідливих елементів за один кілометр шляху, а це у 1289 більше за викиди від мотору машини за цю ж дистанцію.

При цьому дослідники підкреслили, що використовували нову гуму з встановленим за нормативами виробника тиском. В іншому випадку, шини заподіють природі ще більшої шкоди, так само як важчі машини на неякісних старих покришках.

Таким чином, на думку експертів, електрокари теж не можуть бути транспортними засобами з «нульовими викидами», й законодавство в цій області потребує доопрацювань. Наприклад, запропоновано ввести в процедуру сертифікації поняття «невихлипних викидів» (Non-exhaust emissions – NEE), що врахує забруднення навколишнього середовища продуктами зносу гальм, гуми, асфальту.

Цікаво, як тепер відреагує на це дослідження уряд Великої Британії, котрий вже запланував відмову від продажу нових машин із ДВЗ після 2032 року.

Слідкуйте за останніми новинами на нашому каналі у Telegram.

Джерело: Motor1


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest