Спортивний Camaro злетів у повітря під час драг-гонки

Автор: Редакція | 10 Бер, 2021

Гоночний автомобіль на базі Chevrolet Camaro 1969 року ледь не вилетів із траси під час тренування до драг-гонки.

Драг-рейсінг набув такої популярності в Америці, що перегони на швидкісне прискорення з дистанцією в 402 метра (1/4 милі) проходять майже цілодобово.




Ось й цього разу на автодромі South Georgia Motorsports Park відбулась чергова подія NHRA, до якої міг долучитись будь-який охочій на відповідній техніці та за вхідного внеску. До речі, переможцям гарантують непогані призові.

В одному з таких тренувальних заїздів на старт вийшли суттєво перероблені Chevrolet Camaro 1969 року та Ford Mustang. Фактично, від цих машин там залишились лише назва та загальні обриси кузова.

Для таких перегонів будуються спеціальні шасі, які мають не тільки полегшити вагу машини, але й захистити гонщика. Крім того, високопотужні драг-кари оснащуються й парашутами для гальмування. Й саме один із таких став у нагоді.

Очевидно, що після старту Camaro доволі швидко почав набирати швидкість, що передню частину машини почало «задирати» догори. Але сильний потік повітря ще більше підняв ніс драг-кара й весь автомобіль злетів у повітря.

Гонщик вчасно випустив парашут й завдяки цьому екстрено знизив швидкість. Чи то завдяки везінню, чи конструкції шасі, але Camaro «приземлився» на колеса й закінчив тренування.




Цікаво, що конкурент на Mustang одразу помітив розвиток цієї ситуації й не скасував свою спробу.

Раніше Motorcar писав про те, хто швидший – Audi RS3 чи Mitsubishi Evo 8. А Ferrari 812 ганялась із Lamborghini Aventador SVJ та Porsche 911 Turbo S.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Галерея Chevrolet Camaro 2020 року:
Фотограф: Chevrolet
Фотограф: Chevrolet
Фотограф: Chevrolet
Фотограф: Chevrolet
Фотограф: Chevrolet
Фотограф: Chevrolet
Фотограф: Chevrolet
Фотограф: Chevrolet

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest