Автомобільну марку Delage відродили з гіперкаром D12 за 2 мільйона євро

Автор: Редакція | 24 Сер, 2020
Delage D12

Власник автомобільного бренду Delage вирішив відновити виробництво автомобілів й почав одразу з електрифікованого гіперкара D12.

У довоєнній Франції фірма Delage була одним із найвідоміших виробників автомобілів (дорожніх й гоночних), проте вона припинила своє існування ще у 1953 році. Тепер нинішній власник бренду, бізнесмен Лоран Тапі, вирішив відродити легенду та почати відразу з випуску гіперкара.

Модель назвали Delage D12, причому числовий індекс, як й на історичних моделях, вказує на кількість циліндрів. Новинка отримала 7,6-літровий атмосферний V12 в поєднанні з електромотором.




У стандартній версії гіперкара – D12 GT, яка важить близько 1400 кг – гібридна силова установка розвиває 1130 к.с. Також випустять полегшений до 1310 кг варіант D12 Club із меншим електромотором й сукупною потужністю в 1038 к.с. В обох випадках буде використаний восьмиступеневий робот.

Серед інших особливостей Delage D12 – підвіска зі штангами-штовхачами і незвичайна посадкова схема: водійське крісло встановлено по центру, а єдине пасажирське – точно за ним. У розробці та випробуваннях шасі взяв участь канадський автогонщик Жак Вільньов, чемпіон Формули 1 1997 року.

Стверджується, що гібрид зможе розвинути 100 км/год за 2,5 секунди. Дані про максимальну швидкість поки не опубліковані, але в Delage Automobiles розраховують встановити на D12 новий рекорд Нюрбургрингу для дорожніх машин. Нагадаємо, зараз він належить тюнінговому Porsche 911 GT2 RS MR. Цікаво, що зазначений Porsche побудували після того, як звичайний GT2 RS втратив звання найшвидшого серійного автомобіля суперкару Lamborghini Aventador SVJ.




Delage Automobiles планує побудувати не більше 30 примірників D12, два з них вже продані за ціною близько 2 мільйонів євро за штуку. Виробництво збираються налагодити в Леваллуа-Перре – історичному центрі зародження французького автопрому, в якому знаходилася і штаб-квартира оригінальної фірми Delage.

Минулого місяця компанія Lamborghini представила свій найпотужніший гіперкар, а гіперкар Mercedes-AMG One знову помічений на тестах.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Facebook та Twitter.

Джерело: Motor1

Галерея Delage D12:
Фотограф: Delage
Фотограф: Delage
Фотограф: Delage

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest