DS Automobiles представив новий преміальний кросовер DS 4

Автор: Редакція | 03 Лют, 2021
DS 4

Французький преміальний автомобільний бренд DS Automobiles показав новий кросовер DS 4 для преміальної частини С-сегменту.

Після появи позашляховиків DS 7, DS 3 (читайте про тест-драйв моделі) та седана DS 9, кросовер DS 4 став четвертою моделлю в лінійці DS Automobiles, що входить до концерну PSA, а точніше тепер до нового автомобільного конгломерату Stellantis.




DS 4 має зайняти місце у преміум-класі сегменту C, який є доволі популярним та стратегічно важливим для будь-якого бренду. Крім того, вже оголошено, що DS 4 вийде одразу у трьох версіях: DS 4, DS 4 Cross та DS 4 Performance Line.

Розширені технології

DS4

Девізом моделі став вислів «Refinement Engineered» або «Покращена інженерія». Марка дійсно намагається створити автомобіль, який вбере в себе всі сучасні технології й буде актуальним.

Новинка має широкий кузов (1,83 м) із довжиною (4,4 м) та висотою (1,47 м) та можливість використовувати навіть 20-дюймові диски.

DS4

DS 4 отримав розвинену платформу EMP2, яку майже на 70% оновили.

При цьому еволюція платформи дозволила використати нові компоненти, виготовлені з композитних матеріалів, що зменшило вагу машини та збільшило обсяг багажника, який становить  430 літрів (з піднятими задніми сидіннями).




Створений як гібрид

DS 4 CROSS
Кросовер DS4 CROSS

DS 4 від початку був розроблений так, щоб використовувати електрифіковані силові агрегати.

У топових версіях виробник запропонує плагін-гібридну технологію, яка може отримати податкові пільги в Європі.

Основою гібрида виступає 4-циліндровий турбодвигун потужністю 180 кінських сил, котрий працює в парі з електромотором потужністю 110 к.с. і автоматичною трансмісією e-EAT8. Сумарна потужність гібридної системи досягає 225 к.с. Акумуляторна батарея має забезпечити запас ходу до 50 км виключно на електротязі (за WLTP).

Крім гібридної версії, для DS 4 будуть доступні бензинові двигуни сімейства PureTech (потужність 130, 180, 225 кінських сил) і турбодизель серії BlueHDi (потужністю 130 кінських сил). Усі модифікації DS 4 отримують 8-ступінчасту АКПП.




Інтер’єр «цифрової» епохи

DS4

Не меншої увагу заслуговує й салон новинки. Завдяки новим технологіям виробник зробив перший крок до доповненої реальності. В даному випадку використовується оптична ілюзія: дані відображаються за чотири метри попереду лобового скла, якраз на лінії погляду водія.

Завдяки новій системі, на дорогу можна проектувати як важливу інформацію про подорож (швидкість руху, системи допомоги водієві, підказки навігації), так і будь-які інші додаткові дані.

DS4

Медійна система отримала 10-дюймовий сенсорний дисплей із новим інтерфейсом, який можна повністю персоналізувати за допомогою ярликів.

Крім того, у DS 4 з’явилась унікальна система DS Smart Touch, яка дозволяє управляти частиною функцій за допомогою жестів.

Модель вироблятимуть на заводі концерну в Німеччині, а продажі DS 4 стартують протягом четвертого кварталу 2021 року.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.





Додати свій коментар






Pin It on Pinterest