Fiat анонсував кросовер-купе Fastback

Автор: Редакція | 04 Сер, 2022
Fiat Fastback 2023 року

Кросовер-купе Fiat Fastback має з’явитись на бразильському ринку як модель 2023 року.

Підрозділ Fiat Brazil підготував відповідь на минулорічний дебют Volkswagen Nivus (продається в Європі як Taigo) у вигляді нового Fastback після однойменного концепту, представленого ще в листопаді 2018 року.

Походження

Fiat Fastback 2023 року

Фактично, це компактний кросовер у кузові купе та тісно пов’язаний з моделлю Pulse, що побудована на аналогічній платформі MLA. По суті, це еволюція архітектури MP1, яка використовується для Argo та Cronos.

Технічні характеристики поки не оголошені, але новинка має збігатись за розміром із Pulse. Довжина останнього становить 4,1 метра, ширина — 1,77 метра, висота — 1,57 метра, а колісна база — 2,53 метра.

Новий Fiat Fastback можливо матиме довші звиси та можливість використовувати комплект більших коліс. Через похилу лінію даху кросовер-купе навряд чи зрівняється з 370-літровим вантажним об’ємом Pulse.

Видання Motor1.com вважає, що запуск моделі на місцевий ринок заплановано на жовтень й новинка стане найдорожчою моделлю Fiat в Бразилії після 500e та комерційних автомобілів.

Оснащення

Fiat Pulse

За припущеннями, Fastback продаватиметься виключно з двигунами з турбонаддувом, а саме з трициліндровим 1,0-літровим агрегатом потужністю 130 кінських сил і більшим 1,3-літровим двигуном потужністю 185 к.с. Залежно від вибору двигуна, крос-купе отримає шестиступеневий автомат або CVT.

Зображення інтер’єру не оприлюднено, але можна здогадатись, що салон буде в основному перенесено з Pulse. Це означає, що 7-дюймова цифрова панель приладів буде розташована поруч з 10,1-дюймовим сенсорним екраном, зберігаючи окремі елементи керування налаштуваннями клімату. Через занижену лінію даху простір для задніх пасажирів може зменшитися.

Можливо з часом альянс Stellantis привезе Fiat Fastback до Європи, де він би конкурував з VW Taigo. Проте, наразі Fiat набагато активніший у Південній Америці, ніж на Старому континенті, і це навряд чи зміниться в осяжному майбутньому.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest