Fiat представив новий кросовер без назви

Автор: Роман Галімон | 05 Тра, 2021
Fiat suvFiat

Італійський бренд Fiat показав перші зображення нового компактного кросовера й запропонував фанатам марки його назвати.

Fiat відмовився від моделі Punto кілька років тому, й хоча суперміні не було замінено в Європі, у 2017 році в Південній Америці був випущений новий компактний хетчбек, який продавався як Argo.




У 2018 році з’явився субкомпактний седан Cronos, й тепер до боротьби за клієнта приєднується кросовер. Раніше відома як Project 363 модель B-сегмента офіційно попередньо розкрита у Бразилії.

Наразі його просто називають SuvFiat, оскільки концерн Stellantis просить шанувальників обрати остаточну назву на сайті https://suv.fiat.com.br/. Проте пропонується лише три варіанти: Туо, Domo та Pulse. Назва, яка отримає найбільшу кількість голосів найближчими днями, стане логотипом нового кросовера B-сегменту компанії, як тільки він надійде у продаж у Бразилії у вересні цього року.




Про платформу

Fiat Cronos 2018 року

Цікаво, що Fiat обіцяє й нову платформу для «паркетника», яка отримала назву «MLA», а не використовує базу MP1 від Argo та Cronos. Незрозуміло, наскільки пов’язані ці дві архітектури, але компанія каже, що MLA (й це точно не MLA від Jaguar Land Rover) надає більше продуктивності, надійності та комфорту. «Візок» також підвищує безпеку та впровадження механічних компонентів, не пов’язаних з іншими існуючими продуктами.

Видання Motor1.com припускає, що на маленькому кросовері буде встановлений турбирований 1,0-літровий трициліндровий двигун на базі агрегату Argo 1,0 Firefly. Такий мотор видаватиме в районі 125 к.с. й трохи менше 200 Нм крутного моменту, які передаватимуться через шестиступеневу автоматичну коробку передач. Менші версії задовольняться атмосферним 1,3-літровим двигуном потужністю 109 к.с. й 139 Нм, що надсилатимуться на дорогу за допомогою коробки передач типу CVT.




Про дизайн

Fiat suvFiat

Новинка багато чого в екстер’єрі отримала від Argo та Cronos, але з трохи більш міцними акцентами, що підходять для кросовера. Звичайно, не обійшлося без штучних вихлипних накладок, які, на жаль, стають нормою на звичайних непотужних автомобілях, але решта зовнішнього вигляду – це гарні зусилля команди дизайнерів Fiat.

Fiat Cronos 2018 року
Інтер’єр Fiat Cronos 2018 року

На нижченаведених зображеннях показана флагманська версія з контрастним чорним дахом та двоколірними легкосплавними дисками, не кажучи вже про повністю світлодіодні фари та хромовану решітку, що розтягається майже по всій ширині передньої частини. Салон поки не оприлюднений, й буде цікаво спостерігати за зусиллями бренду у відокремленні кросовера від схожих хетчбека та седана.

Офіційна прем’єра повинна відбутися найближчими місяцями, та, швидше за все, кросовер не виїде за межі Латинської Америки.

Нещодавно також стало відомо, які кросовери Jeep та Fiat випускатимуть на базі платформи Peugeot в Польщі.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Галерея Fiat suvFiat:
Фотограф: Fiat
Фотограф: Fiat

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest