Недоліки кросовера Ford Kuga: думка власників

Автор: Редакція | 29 Бер, 2021
Ford Kuga 2016 року

Кросовер Ford Kuga вже пережив три покоління на ринку Європи й недоліки моделі вже були описані не одному форумі. Motorcar об’єднав думки власників в один матеріал.

Можливо, Ford Kuga не є бестселером на ринку України, але у будь-якому випадку це знакова модель, яку вивчають українські споживачі, коли шукають середньорозмірний кросовер.




Й хоча нове покоління «Куга» вже з’явилось (та його тест-драйв є у Motorcar), проте на вторинному ринку ще ходить багато моделей другого покоління (2013-2019рр.), які отримали чимало позитивних та негативних відгуків.

Саме останні об’єднані в цьому матеріалі, адже думка власників може бути важливою для інших покупців, які приглядаються до Ford Kuga. Отже основні недоліки згруповані за схожими повідомленнями, зібрані в Мережі.




Зовнішній вигляд

Ford Kuga 2016 року

Вочевидь, друге покоління Ford Kuga вже закінчило свій життєвий цикл, а тому претензії до несучасного екстер’єру моделі не приймаються.

Проте деякі власники все ж вбачають, що «Куга» на вторинному ринку часто мають різні зазори, або натякають на якість збирання. Все це доволі суб’єктивно, адже визначити умови експлуатації машини попередніми власниками дуже важко. Як то кажуть, всі машини на ринку «не биті й не крашені».

З чим можна погодитись, й ці тенденції також проглядаються у третьому поколінні, що Ford продовжує використовувати дешевий твердий пластик для деяких деталей кросовера, а отже цим говорить, що це автомобіль зовсім не преміум-класу.




2-літрові дизелі

Ford Kuga 2016 року

Однак, значно суттєвою проблемою може бути потрапляння дизельного пального в картер з мастилом.

Деякі власники (не нових моделей) відзначають, що у них загоряються повідомлення про необхідність заміни мастила явно раніше регламентованих замін. При цьому, кількість мастила в картері зростає після того, як з певних програмних причин дизельне пальне не згорає, а знімається кільцями у картер.




Й хоча дехто рекомендує вирішувати проблему іншими хитрощами (як зниження еко-норм), проте якщо ви обираєте собі Ford Kuga, краще вивчіть обраний тип двигуна.

Варто нагадати, що дизелі поступово виводяться з комплектацій моделей, а майбутнє автомобілебудування за бензо-гібридами та електрокарами.

До речі, раніше репутацію кросоверу псував інший двигун: 1.6-літровий EcoBoost. Проте його замінив 1,5-літровий аналог.




Тісний салон та багажник

Ford Kuga 2016 року

Фактично, Ford Kuga побудований на платформі хетчбека Focus, а й тому очікувати від нього об’ємний простір не варто.

Й хоча цей автомобіль бореться у сегменті середньорозмірних кросоверів, багато власників все ж натякають на брак простору. Жаліються власники й на відсутність заднього підлокітника, а багажник з 456 літрами, звісно, не є найбільшим серед конкурентів, проте у новому поколінні задній ряд сидінь вже складається в один рівень із полом.




Кліренс

Ford Kuga St-line 2016 року

Багато нарікань на дорожній просвіт у Ford Kuga. Проте із 197 мм кросовер пропонує не найгірше положення над дорогою.

Й хоча той же Renault Duster пропонує 210 мм, деякі популярні «паркетнки», як Kia Sportage, мають значно менший кліренс – 182 мм.

Заднє скло

Ford Kuga Vignale

Деякі власники кросовера Ford Kuga також говорять про незручне заднє скло через яке погано видно дорожню ситуацію та парковку. Проте все це можна вирішити завдяки установці відеокамери, яка допоможе краще паркуватись.

У будь-якому випадку, при купівлі автомобіля варто переконатись, що автомобіль подобається не тільки тим, як їде вперед, але як їде назад.

Також варто врахувати, що аеродинамічні особливості кузова «Куга» призводять до накопичення бруду (або зимою – снігу) на задньому склі.




Ущільнювачі

Ford Kuga 2016 року

Хоча, Ford Kuga збирається на іспанському заводі виробника, це жодним чином не гарантує, що всі ущільнювачі на місці й щільно прилягають. Саме на це натякають власники, тим більше, якщо машина із вторинного ринку.

Але тут знову треба нагадати, що при придбанні будь-якого автомобіля варто перевіряти наявність всіх ущільнювачів та пластикових деталей. Й не важливо чи це автосалон, чи це автобазар.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.


Додати свій коментар






Pin It on Pinterest