Honda представила концепт майбутнього електричного кросовера

Автор: Роман Галімон | 26 Вер, 2020
Honda e:concept

Японська марка Honda анонсувала появу повністю нового електричного позашляховика, який отримає системи допомоги водію нового покоління.

Напередодні Пекінського міжнародного автосалону, окрім демонстрації нового (для Китаю) плагін-гібриду CR-V, головним ньюзмейкером від Honda має стати концепт позашляховика – другого повністю електричного автомобіля, що йде слідами Honda e.

За словами японського автовиробника, концепт позашляховика «вказує напрямок майбутньої моделі масового виробництва». Це також перший електрокар, який Honda запровадить у Китаї, адже продажі хетчбека Honda e сконцентровані в Європі.




Відповідно до тізера, який був оприлюднений кілька днів тому, позашляховик під назвою «e: concept» отримав світлодіодні акценти на фасадній панелі на додачу до футуристичного вигляду. У самому ж стилі проглядаються мотиви, які говорять, що Honda спостерігає за конкурентами Nissan Ariya та Tesla Model Y.

Проте Honda поки не вважає дизайн позашляховика головним. Основний акцент робиться на технологічних особливостях. Нові моделі Honda наступного покоління мають отримати вдосконалені системи допомоги водієві, які покращать розпізнавання, прогнозування та ефективність прийняття рішень. Автомобілі матимуть розширений кут нахилу передньої камери, а також 360-градусний радар, що дозволяє транспортному засобу «читати» безліч напрямків.

Honda заявила, що системи допомоги водію ADAS (Advanced Driver Assistance System) забезпечать безпечну їзду в більш складних та різноманітних умовах руху. Автовиробник розпочне свою демонстрацію вдосконалених систем у Китаї до кінця цього року, швидше за все, на кросовері «e:concept».




Окрім оновленої ADAS, Honda також представить наступне покоління Honda Connect, яке матиме інтерфейс голосового помічника зі штучним інтелектом, з підключенням смартфону та бездротові оновлення, що гарантуватиме постійне апгрейди «софту» підключеного автомобіля.

Honda не розкрила жодних термінів появи серійної версії позашляховика «e:concept», але початок цього шляху вже розпочався.

До речі, цього місяця стало відомо, що GM та Honda об’єдналися заради електромобілів, а отже будуватимуть електромобілі на спільних платформах.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея Honda e:concept:
Фотограф: Honda
Фотограф: Honda
Фотограф: Honda

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest