Hyundai презентував окремий суббренд для електрокарів – Ioniq

Автор: Редакція | 10 Сер, 2020
Hyundai Ioniq 5, 6 та 7

Південнокорейський автовиробник Hyundai анонсував три повністю електричні моделі під новим окремим брендом Ioniq.

Hyundai вже не вперше створює на основі однієї моделі цілий лінійку – п’ять років тому сімейство Genesis було перетворено на преміальний бренд. Назва нового суббренда теж походить від однієї знакової моделі  – у Hyundai вже є гібриди та електромобілі з ім’ям Ioniq.

Однак тепер ці моделі доведеться перейменувати, бо в анонсовану компанією майбутню лінійку електрокарів нинішні Ioniq не входять.




Першою моделлю нового бренду стане серійна версія концепту Hyundai 45 – вона вийде на ринок як середньорозмірний кросовер і буде називатися просто Ioniq 5. Статися це має вже на початку наступного року, адже тестові прототипи вже були помічені.

Пізніше за рік має дебютувати Ioniq 6 – електроседан планується побудувати за мотивами нашумілого концепт-кара Prophecy. І, нарешті, до початку 2024 року лінійка поповниться повнорозмірним позашляховиком на ім’я Ioniq 7, про який поки нічого не відомо.

Варто зазначити, що в системі цифрових позначень, придуманої Hyundai для новинок, є закономірність: непарними цифрами виробник позначає кросовери, парними – седани (і, можливо, хетчі або універсали).




Тим часом, технічних подробиць про майбутні новинки поки немає жодних, за винятком обіцянки побудувати всі три електромобіля на одній спеціально розробленої платформі Electric Global Modular Platform (E-GMP). Вона повинна забезпечити значний запас ходу і можливість швидкої зарядки, а інтер’єр електромобілів обіцяно сконструювати за принципом «розумного житлового простору».

Запуск нового суббренда став частиною стратегії Hyundai, згідно з якою до 2025 року компанія повинна вийти на третє місце в світі за обсягами виробництва екологічно чистого транспорту. Річні продажі електромобілів Hyundai в майбутньому повинні перевищити півмільйона примірників.

Нещодавно Hyundai презентував  зовнішність «прокачаної» Elantra, а раніше створив механічну КПП без педалі зчеплення.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Facebook та Twitter.

Джерело: Motor1

Галерея лінійки Hyundai Ioniq та логотипу бренду:
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai
Фотограф: Hyundai

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest